Hirdetés
. Hirdetés

Gates: nem lesz iPhone-riválisunk

|

Bill Gates cáfolja, hogy a Microsoft a Zune-ból ellen-iPhone-t kívánna faragni. Maradnak inkább a Windows Mobile-nál.

Hirdetés

A Microsoft volt vezére szerint nem terveznek mobiltelefont harcba indítani az Apple iPhone-ja ellen, ehelyett továbbra is a Windows Mobile platformra fókuszálnak. Gates mindezt a német Frankfurter Allgemeine Zeitung nevű lapnak adott interjújában mondta, reagálva egy kérdésre, mely azt firtatta, hogy a Microsoft tervez-e direkt riválist ringbe küldeni az iPhone ellen. Így szólt a válasz: "Nem, nem készülünk ilyesmire. Az úgynevezett okostelefon piacon továbbra is kizárólag a szoftverek érdekelnek bennünket, vagyis a Windows Mobile."

Maradnak a Windows Mobile-nál
A Windows Mobile technológiát számos nagy gyártó (Samsung, HTC, Motorola) alkalmazza ma is készülékeikben, és nem mutatnak jelek arra, hogy ez a jövőben megváltozna. Ezt erősíti meg Gates azon megjegyzése, mely szerint továbbra is szoros együttműködést terveznek az előbb említett mobilos cégekkel.

Üzletileg természetesen ez tökéletesen helyénvaló, támadhatatlan elképzelés a Microsofttól, hiszen ahogy Gates a 2008-as CES-t megnyitó beszédében is elmondta: a Microsoft 2008-ban 20 millió Windows Mobile-al ellátott készüléket tervez értékesíteni. Ez azt is jelenti, hogy az Apple mobiltelefonja igen messze van attól, hogy ennek a számnak a közelébe érjen, más szóval: még mindig sokkal több Windows Mobile-os készülék van a piacon, mint iPhone.

? iPod-kritika ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.