Hirdetés
. Hirdetés

Gazdaságosabb IT-t!

|

Október 20-án a Cinema City Arena Plazában tartotta szokásos őszi rendezvényét a Cisco Magyarország. A Cisco Expo ? Business Class az innováció és az együttműködés kérdéskörét üzleti szempontból járta körül.

Hirdetés

A Cisco Expo 2009 ? Business Class középpontjában az innováció és az együttműködés állt ? pontosabban ennek üzleti szempontjai: az üzleti modellekben, a vállalatok működési mechanizmusaiban, a képzésben, oktatásban, az erőforrás-gazdálkodásban alkalmazott újítások, amelyek mögött a hálózat mint platform áll. A Cinema City Arena Plazában megtartott expó nyitó előadását Daniel Thorniley, a DT-Global Business Consulting elnöke tartotta.

A rendezvényen a látogatók ízelítőt kaptak a Cisco megoldásaiból, amelyekkel jelentős költségmegtakarításokat lehet elérni a cégen belüli és kívüli kommunikációban. Nem a technológián volt a hangsúly, hanem a felhasználás módjában, például azon, miként lehet a már működő rendszereket bérelhető platformként csoportmunkára, cégen belüli és telephelyek közötti együttműködésre használni. A bemutatón a T-Systems és a ?mozi-iroda? között létesítettek munkakapcsolatot. Ez azonban nem csupán egy VPN-kapcsolat, hanem olyan platform, amelyre bejelentkezve együtt dolgozhatnak nagy távolságból is a kollégák ugyanazokon a dokumentumokon egy időben, és akár okostelefonnal is be lehet kapcsolódni a közös munkába. A kiállításon működés közben lehetett megtekinteni a T-Systems Virtualoso szolgáltatását (ennek keretében a Telekom portálon keresztül lehet elérni a Cisco Webex rendszerét).

A közönség azt is láthatta, hogyan értelmezi át a Cisco a virtualizációra építve az adatközpontok fogalmát, elsősorban a VMware megoldásaira építve. Ez a téma szorosan kapcsolódott az expót záró, ?Zöld délután?-hoz, amelyen az energiatakarékosság és a környezeti terhelés csökkentésének lehetőségei kerültek előtérbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.