Hirdetés
. Hirdetés

Gigabites hálózat üzemel a Szigeten

|

Két hét alatt építették ki az Óbudai szigeten zajló Sziget fesztivál optikai hálózatát és a kapcsolódó hálózati infrastruktúrát - derült ki a -1. napon megtartott tegnapi helyszíni sajtótájékoztatón. A Facebook és az egyre elterjedtebb okostelefonok miatt a korábbi éveknél is nagyobb internetes terhelésre számítanak, de állítólag erre is felkészültek, amikor az extrém időjárást is kibíró rendszert tervezték.

Hirdetés

Manapság a fesztiválok és nagyobb rendezvények sikeres lebonyolításához hatalmas IT infrastruktúra szükséges, az internet szinte közmű szerepét tölti be. Gyakran komplett irodák költöznek külső helyszínre, és igényelnek nagy sávszélességű internetet ott, ahol egyébként semmilyen internet kapcsolat nincsen. A Sziget internetes infrastruktúrájáért felelős Ace Telekom távközlési cég komplex, magas sávszélességű hálózatot, több mint 100 végponttal épített az Óbudai-szigeten illetve a Sziget, Belvárosban található értékesítési pontjain. ?A Szigeten egy bármilyen időjárási viszontagságnak ellenálló és extrém leterheltség mellett is működőképes hálózatra van szükség. További megmérettetés, hogy a hálózat kialakítására limitált idő áll rendelkezésre és természetesen semmilyen meglévő infrastruktúrára nem támaszkodhatunk, sőt a fesztivált kiszolgáló hálózatot az esemény után 48 órán belül le kell bontanunk" - mondta Viczián-Dombai Róbert, a Sziget Kulturális Szervezőiroda informatikai vezetője.

 

 

Strelisky Ádám, az Ace Telecom ügyvezetője elmondta, hogy a Sziget esetében hat külön hálózatot alakítottak ki:

? Sziget iroda: szervezők belső irodai hálózatának ?meghosszabbításával" a munkatársak bármely külső helyszínen - legyen az a sziget területe vagy a Belvárosban üzemelő
értékesítési pontok -, a számítógépeik csatlakoztatását követően ugyanúgy látják rendszereiket, mintha az irodában ülnének.
? Internet szolgáltatás az Internet Sátorban.
? Internet szolgáltatás a rendezvényhelyszínek és a vendéglátó ipari egységek számára: a programhelyszíneken és vendéglátóegységekben szimmetrikus, magas sávszélesség garanciájú internet hozzáférési lehetőség, rugalmasan paraméterezhető sávszélességekkel és VoIP telefonálási lehetőséggel.
? Limiterek (hangnyomás szabályozók) hálózatba kapcsolása: a programhelyszíneken és nagyobb zenés szórakozó helyeken elhelyezett hangnyomás mérését és szabályozását végző berendezések összekötése egy hálózatba és annak központi felügyelete.
? Biztonsági kamerák hálózatba kapcsolása: a látogatók biztonságát garantáló biztonságtechnikai kamerák képeinek hálózatba kapcsolása és egy pontos átadása a felügyeleti központban.
? Wi-Fi hotspot: a Sziget teljes területét lefedő, 15 percig ingyenes, majd regisztrációhoz kötött szolgáltatás.

?A Sziget minden évben újabb kihívásokat tartogat. Idén arra számítunk, hogy az okostelefonok és a Facebook térnyerése révén jelentősen növekedni fog a feltöltések száma, így a résztvevők számára elérhető szimmetrikus WiFi hálózatot az előző éveknél nagyobb terhelésre
készítettük fel" - tette hozzá Strelisky Ádám.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.