Hirdetés
. Hirdetés

Globális Gmail leállás

|

Egy rövid ideig felhasználók millióinál bénult meg a Gmail .

Hirdetés

Tegnap késő délután a szerkesztőségünk több tagjánál is rövid ideig elérhetetlenné vált a Gmail levelezőrendszer. Akkor még azt hittük, hogy egy kisebb leállásról van szó, ám a Google beszámolója alapján globális volt a leállás, és így több millió felhasználó találkozhatott a “Temporary Error (500)” üzenettel.

 



A Google a műszerfalán listázta a leállást, és körülbelül egy órán belül orvosolta a hibát. A cég rögtön vizsgálatba kezdett, hogy kiderítse, mi vezetett a szolgáltatás megbénulásához, amely - első beszámolójuk alapján - a felhasználóiknak mindössze a 2 százalékát érintette. A vizsgálat eredményét még nem publikálták, státuszfrissítésükben azonban leszögezték, hogy "a rendelkezésre állás a Google top priorítása, és e téren további fejlesztések szükségesek, hogy a rendszer jobbá válhassék". Az új adatok alapján egyébként kiderült, hogy a leállás a felhasználók kevesebb mint 10 százalékát érintette, azaz nagyjából minden tizedik Gmail felhasználónál okozott az üzemzavar egy kisebb fennakadást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.