Hirdetés
. Hirdetés

GM-fejlesztés: szórakoztató képernyő lesz az autóablakból

|

A General Motors (GM) ablakot akar nyitni az új lehetőségekre azáltal, hogy a gépkocsik ablakát interaktív képernyővé alakítja.

Hirdetés

A GM kutatási és fejlesztési részlege azzal az ötlettel állt elő, hogy az autók ablakai átlátszó kivetítők lehetnének. A Windows of Opportunity (a lehetőség ablakai) projekt keretében kidolgozott rendszer legfontosabb szolgáltatása, hogy a szélvédőn a vezetőnek fontos navigációs és technikai információkat jelenít meg, így a sofőr pontosan tájékozódhatna, miközben nem kellene levennie a szemét az útról.

A GM az izraeli Bezalel Academy of Art and Design művészeti iskola diákjaival közösen fejlesztett ki applikációkat a képernyőként funkcionáló ablakokra. Már több alkalmazás működőképes, köztük az Otto, Foofu, Spindow és Pond névre hallgató. Otto egy repülő karakter a táj felett, Foofu virtuális párát „permetez” az ablakra, amelyre a gyerekek az ujjukkal rajzolhatnak, Pond egy zene-streaming applikáció, míg a Spindow pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók megismerjenek más ablaktémákat, amelyeket valahol a világon feltöltöttek a rendszerbe.

A rossz hír, hogy a GM nem a közeli jövőben tervezi a rendszer bevezetését.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.