Hirdetés
. Hirdetés

Gmail: tilos az IE6!

|

A Google a Gmail és a Calendar esetén is megszünteti az Internet Explorer 6 terméktámogatását.

Hirdetés

A Google levélben értesítette az Apps rendszergazdáit, hogy a korábbi híreknek megfelelően március elsejétől megszünteti a Google Docs és a Google Webhelyek esetén az Internet Explorer 6 terméktámogatását, így ezen idő után problémák léphetnek fel azon felhasználóknál, akik továbbra is ragaszkodnak a Microsoft sokat támadott böngészőjéhez. A kiküldött e-mailek alapján azonban a keresőcég még ennél is továbbmegy, hiszen az üzenetük alapján 2010 vége felé a Gmail és a Calendar szolgáltatásuknál is elhagyják az IE6 támogatását.

 

 

kill_ie6.jpg


"Terveink szerint 2010 vége felé megszüntetjük a koros böngészők támogatását a Google Apps szolgáltatásain belül, beleértve a Gmail levelezőrendszerét is" - erősítette meg a hírt az amerikai Computerworld kérdésére a Google szóvivője, aki nem kívánta elárulni, hogy a Gmail és a Calendar tiltása pontosan mikor következik majd be. Azt viszont már tudni lehet, hogy a koros böngészők listáján az IE6 mellett a Firefox 2.0, a Safari 2.0 és a Chrome 3.0 is szerepel.

Mindez világszinten a ComsCore 2009-es adatai alapján 146 millió felhasználót érint majd, akiknek frissíteniük kell majd böngészőjüket, ha továbbra is el akarják érni a Google levelező-, illetve naptárszolgáltatását. A keresőcég korábbi bejelentésének megfelelően a tiltandó böngészők helyett az Internet Explorer 7+, a Mozilla Firefox 3+, a Google Chrome 4+ és a Safari 3+ alkalmazásokat javasolják, amelyekkel továbbra is gond nélkül használhatóak lesznek majd az érintett szolgáltatások.

Mindemellett azonban kérdéses, hogy a Google lépése vajon megrengeti-e majd a világszinten 20, Magyarországon 8, Kínában 65,85 százalékos részesedéssel bíró böngészőt. Főként, hogy a Google bojkottja csak egy a sok közül. Korábban ugyanis már több szankciót is bevezettek a böngészővel szemben. Elsőként a Facebook lépett, amely 2009 februárja óta figyelmezteti az Internet Explorer 6 felhasználóit, hogy váltsanak egy modernebb alkalmazásra. Az oldalt a YouTube és a Digg követte, majd csatlakozott a Twitter is, amely "IE6-nak vesznie kell" petíciójához több mint 14 ezren csatlakoztak eddig.

A Google elleni kínai támadások hatására ezt követően a német és a francia kormány is a böngésző elhagyását ajánlotta állampolgárainak, míg Angliában petíció indult az IE6 lecseréléséért. Sőt ezen felül a Microsoft is több fórumon is melegen ajánlotta az IE6 frissítését egy újabb böngészőre, habár hozzátették, hogy bizonyos céges megoldások esetén természetesen több idő szükséges a váltáshoz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.