Hirdetés
. Hirdetés

Gondok lehetnek a Windows 7 RC letöltésénél

|

A Microsoft szerverei nem bírták az MSDN és a TechNet előfizetők rohamát. Nyilvános a Windows 7 végleges gépigénye.

Hirdetés

Hivatalosan május 5-én lesz elérhető bárki számára a Windows 7 RC (Release Candidate) változata, ám a felhasználók várhatóan nagy rohama miatt elképzelhető, hogy az első napokban gondok lehetnek a letöltéssel. A beszámolók szerint ugyanis a Microsoft szerverei már a sokkal szűkebb MSDN és TechNet előfizetők csoportját sem tudták a hétvégén kiszolgálni, akik számára már április 30-án elérhetővé tették a letöltést. Ráadásul a szervereket nem csak a Windows 7 RC „terheli", hiszen a Windows Server 2008 R2 RC-je és az elmúlt héten bejelentett XP Mode alkalmazás is egy időben válik elérhetővé, ami további forgalmat generálhat.

 

seven_aurora_.jpg


Mindez intő jel lehet, főként hogy az eset nagyon hasonló a januári letöltésnél tapasztalt fennakadáshoz, mikor a béta nyilvános megjelenése után ténylegesen csak másfél nappal később lehetett elérni a Windows 7 béta letöltési oldalát.

Hivatalos gépigény
Eközben a Microsoft közzétette a Windows 7 hivatalos minimum gépigényét, így mindenkinek érdemes gyorsan áttekintenie, hogy vajon a rendszere alkalmas-e a Windows 7 futtatására. Adalék még a felsoroltakhoz, hogy kompatibilitási problémák csak azon eszközökkel lehetnek, amelyek 2 évnél idősebbek. A Microsoft ugyanis a Windows Vista kódbázisára építette a hetest, így amely eszköz kompatibilis a Vistával, az tökéletesen elmuzsikál a Windows 7 alatt is.

  • 1 GHz processzor (32- or 64-bit)
  • 512 MB RAM (Home Basic); 1 GB RAM minden más veriónál
  • 15 GB tárhely
  • DirectX 9 kompatibilis videokártya 32 MB memóriával (Home Basic); minden más verzióhoz minimum 128 MB belső memória és WDDM támogatás szükséges


Mivel a most kiadott RC Ultimate változatnak felel meg, ezért esetében a felhasználóknak minimum 1 GHz-es processzora, 32-bites rendszer esetében 1 GB RAM-ra és 16 GB tárhelyre, 64-bitnél 2 GB RAM-ra és 20 GB tárhelyre lesz szükségük, valamint egy DirectX 9 kompatibilis WDDM 1.0-t támogató videokártyával kell rendelkezniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.