Hirdetés
. Hirdetés

Google: a Microsoft tízmilliárdokat kereshet a szabadalmainkon

|

A Microsoft-Google szabadalmi per egyik szakértő tanúja szerint a redmondiak 2017-ig 94 milliárd dollárnál is többet kasszírozhatnak a keresőcég szabadalmaztatott vezeték nélküli technológiáinak köszönhetően.

Hirdetés

Lassan végéhez közeledik a Microsoft és a Google szabadalmi pere. Egy szakértő szerint a szoftvergyártó több tízmilliárdos bevételre tehet szert a Google birtokában lévő vezeték nélküli és videó-szabadalmak révén.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint Micahel Dansky, a Motorola Mobility szakértője csütörtökön, a per utolsó tárgyalási napján azt állította, hogy Redmond 2017-ig akár 94 milliárd dollárnál is több bevételre tehet szert a kérdéses technológiákat hasznosító Xbox-kiegészítők és Surface tabletek eladásából. Dansky szerint a Motorola videó-szabadalmai „kulcsfontosságúak” a Microsoft számára; a cégnek jelentős jogdíjat kellene fizetnie a használatukért.

A Microsoft az Xbox-kiegészítőkben és a Surface tabletekben használta fel a Motorola-szabadalmakat
A Microsoft az Xbox-kiegészítőkben és a Surface tabletekben használta fel a Motorola-szabadalmakat

 

A Microsoft és a Motorolát idén májusban bekebelező Google szerette volna peren kívül lezárni a szabadalmi vitát – közös beadványukat azonban elutasította az ügyben illetékes szövetségi bíró. A tárgyalássorozat elsődleges célja annak megállapítása, pontosan mennyi jogdíjjal tartozik a Microsoft a Motorola szabadalmainak használatáért. A Motorola évi négymilliárd dollárra taksálja a H.264 videótechnológia és a cég egyes vezeték nélküli megoldásainak használatáért fizetendő összeget; a Microsoft mindössze évi egymilliót fizetne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.