Hirdetés
. Hirdetés

Google alkalmazásokat is tesztel a Dell

|

A világ egyik legnagyobb számítógép-gyártója, a Dell Google alkalmazásokat is tesztel az eladásra szánt, komplett számítógépein. A vállalat szóvivője szerint csak kiértékelésről van szó egyelőre, ám a lépés újabb előnyöket hozhat a Google számára.

Hirdetés

Ez ugyanis azt vonhatja maga után, hogy a világszerte értékesített Dell-gépeken Google szoftverek lehetnek előtelepítve. Másrészt ez nagy segítséget jelente a komplett számítógépek gyártóinak, hogy letörjék a Microsoft termékek óriási dominanciáját.

A Microsoft sikerének hátterében az áll, hogy megállapodott a legnagyobb gyártókkal, hogy a komplett gépeken a Windows operációs rendszer legyen alapból feltelepítve. Ez maga után vonja a többi Microsoft termék és szolgáltatás használatának támogatását is. Elemzések szerint egy eleve stabil és startra kész rendszer esetében a felhasználók nem szívesen keresnek alternatívákat, még abban az esetben is, ha azokról tudják, hogy valamivel többet nyújtanak.

A Google már jó ideje próbál betörni erre a piacra is. A gyártók számára jobb lehetőségeket biztosítva különböző megállapodások kötését sürgetik. Olyan nagy vállalatokat, mint a HP, a Gateway, a Sony, az Apple és a Toshiba, máris sikerült "beszervezni".

A Dell szóvivője mindössze annyit mondott: "megerősíthetem, hogy vállalatunk a gépeink tesztelése során a Google Desktop Search és a Google Toolbar szolgáltatásokat is megvizsgáljuk."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.