Hirdetés
. Hirdetés

Google Chrome 1.0

|

A Google bejelentette, hogy nyílt forráskódú böngészője, a Chrome kikerül béta-állapotából, azaz mostantól teljes értékű program.

Hirdetés

Míg a Google legszélesebb körben használt szolgáltatásai közül néhány a beta megjelölést viseli sokkal a publikus megjelenése után, a cég webböngészője a Chrome mostantól teljes értékű program. Nagyjából egy hónapja, november közepén nyilatkozott úgy a Google több vezetője is, hogy a Chrome hamarosan kikerül a béta-státuszból. Akkor még Sundar Pichai, a Google alelnöke azt jósolta, hogy a végleges verzió januárban lát majd napvilágot.

A Google sajtóközleménye szerint a böngésző szeptemberi indulása óta a cég több területen továbbfejlesztette azt. Javítottak a stabilitásán, elsősorban a videók és zenei állományok lejátszásánál. A Google V8, Javascript motorja is tuningot kapott, ami megnövelte a böngésző sebességét. A felhasználók visszajelzései alapján átszabták a könyvjelzők kezelését és az adatvédelmi beállítások tárolásán is változtattak. Ezek mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében találhatóak meg, így a felhasználók könnyebben gyakorolhatnak ellenőrzést ezek felett.

"Habár a béta-státuszból kikerült a Chrome, stabilitása és teljesítménye is megfelel az elvárásainknak, a fejlesztéssel még közel sem vagyunk készen. További szolgáltatásokat tervezünk integrálni a programba, és a Mac-, illetve Linux-kompatibilis verziók megjelenése is egyre aktuálisabb" - mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője.

A Google Chrome innen tölthető le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.