Hirdetés
. Hirdetés

Google lesz az alapértelmezett kereső a mobil-Operában

|

Miközben arról pletykálnak, hogy a Google tervei között szerepel az Opera Software megvásárlása, a két vállalat ezt cáfolva tovább bővítette együttműködési kapcsolatát.

Hirdetés

Az új megállapodás értelmében az Opera mobiltelefonokra és egyéb hordozható eszközökre szánt webes böngészői, az Opera Mini és az Opera Mobile alapértelmezés szerint tartalmazni fognak egy hivatkozást a Google keresőoldalaira, az elkövetkezendő egy évben.

Az Opera Mini a Java támogatással rendelkező mobiltelefonokon használható közel teljes értékű böngészőprogram. Annak felső sorában egy keresődoboz lesz elhelyezve. A böngésző hivatalos indulása még múlt év végén bekövetkezett, de a módosítások csak január folyamán lépnek életbe.

Az Opera Mobile már valóban teljes értékű böngészőnek számít, így csak az okosabb telefonokban használható. A benne eszközölésre kerülő változtatások egyelőre nincsenek véglegesítve.

Az Opera és a Google partnerkapcsolata évekre nyúlik vissza. Az általuk készített böngészők asztali számítógépre szánt változataiban már jó ideje felfedezhető ugyanaz a keresődoboz. A decemberben kirobbanó pletykák azt állították, hogy a Google erősen érdeklődik az Opera iránt, de ezt a vállalat vezetői azóta is cáfolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.