Hirdetés
. Hirdetés

Google Maps utcakereső itthon

|

Ismét bővült a Google netes kínálata. Sok nagyobb ország után már a hazai települések térképén is kereshetünk utcákat, mi több, a Google Maps akár a megadott házszám helyére is képes pozicionálni.

Hirdetés

A keresés pofonegyszerű; írjuk be a Google Maps címsorába a keresett címet. Mondjuk a PC World szerkesztősége esetén a „Budapest Madách Imre út 13”-at, természetesen a macskakörmök nélkül. Az országot is beírhatjuk a cím mögé, vesszővel elválasztva (, Magyarország), de ha ezt nem tennénk meg, és több hasonnevű település lenne a világban, a Google Maps többnyire felajánlja a választást.

 

 

pcworld.jpg

Itt „lakik” a szerkesztőség


 

Persze vannak városok, ahol több azonos nevű utca is van eltérő kerületekben. Ekkor a postai irányítószám beírásával tudunk választani az azonos nevű utcák között. Mondjuk, az V. és a XV. kerületi Arany János utcák közt a „1051 Budapest Arany János utca” és a „1153 Budapest Arany János utca” beírással szelektálhatunk.

 

Fontos tudni viszont, hogyha nem adjuk meg az irányítószámot, a Google Maps időnként automatikusan választ az azonos nevű utcák közt az alapján, hogy melyikhez böngésztünk legközelebb utoljára a térképen. Elméletileg működik a római számos kerületválasztás is, de tapasztalataink szerint ezt nem mindig tudja a Google Maps értelmezni.

 

Szintén úgy tapasztaltuk, hogy az utcakereső elég pontosan működik, de a házszám kijelzés időnként téved. Szerencsére hiba esetén is legfeljebb 100 métert kell feleslegesen kutyagolnunk.

 

Utóirat:

Cikkünk megírása után pár nappal akadozni kezdett ez az új szolgáltatás, azaz van amikor él az utcára és házszámra keresési lehetőség, máskor meg nem. Remélhetőleg ez csak átmeneti üzemzavar, és hamarosan stabilan működni fog ez az igen hasznos funkció.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.