Hirdetés
. Hirdetés

Google naptár a weben

|

Annak jeleként, hogy a Google egyre inkább kikacsintgat az internetes keresés piacáról, újabb internetes segédet indított útjára: ezúttal egy online naptárral lehetünk gazdagabbak.

Hirdetés

A nagy fantáziával Google Calendar névre keresztelt alkalmazás használata ingyenes, ráadásul ez az új segéd végre nem igényli, hogy rendelkezzünk GMail postafiókkal - jó pár eddigi Google alkalmazást ugyanis csak akkor vehettünk igénybe, ha volt működő postafiókunk a vállalat meghívásos alapon működő levelezőrendszerében.

A naptár másik legnagyobb előnye, hogy a személyi naptárakban megszokott funkciók (találkozók, események felvitele és kezelése) mellett csoportok számára is készíthetünk naptárakat, így létrehozva közös eseményeket.

Nem is lenne kereső-szakértő a Google, ha nem lenne itt is lehetőség kiterjedt keresésekre: a naptárunkban kutakodhatunk kulcsszavak, nevek és események alapján is megtalálhatjuk a minket érdeklő bejegyzést, de arra is lehetőségünk van, hogy ismerőseinkkel is megosszuk saját kis kalendáriumunkat. Ilyenkor lehetőség van arra is, hogy ne csak saját naptárunk, hanem az ismerősök által megosztott naptárak eseményei között is kutakodhassunk.

Apró borstörés a Microsoft orra alá, hogy a Google Calendar beépített Outlook importálóval rendelkezik, ezzel a Microsoft levelezőprogramjának naptárbejegyzései egyszerűen átmozgathatóak a Google Calendarba.

Természetesen, sok más naptárhoz hasonlóan beállíthatunk figyelmeztetőket egy adott program előtt, ezeket e-mailben küldi el nekünk az élelmes megoldás. Sőt, ha bejegyzésünk státusza "elfoglalt", a megadott időintervallumban automatikusan elfoglalt jelzésre áll át Google Talk üzenetküldőnk és Google Chat csevegőnk is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.