Hirdetés
. Hirdetés

Google-per az Egyesült Államok belügyminisztériuma ellen

|

Az internetes cég szerint az amerikai belügyi tárca törvénytelenül és versenyellenesen járt el, amikor a felhőalapú szolgáltatások nyújtására kiírt tenderében arra kötelezte az indulókat, hogy a Microsoft termékeit használják a fejlesztés és az üzemeltetés során.

Hirdetés

A Google, egyik viszonteladójával közösen pert indított az Egyesült Államok Belügyminisztériuma (Department of the Interior - DOI) ellen, miután az állami szervezet felhőalapú e-mail és üzenőszolgáltatások nyújtásával kapcsolatos tenderének kiírásában kötelezte az indulókat arra, hogy a Microsoft termékeit használják.

A Google és az ohiói Onix Networking pénteken nyújtotta be keresetét az Egyesült Államok szövetségi bíróságához. A vitatott, közel 59,3 millió dollár értékben kiírt beszerzés indulási feltételei között egyebek mellett az is szerepel, hogy az ajánlattevőknek a Microsoft Business Productivity Online Suite-Federal (BPOS) csomagját kell használniuk a szolgáltatások kiépítésénél és üzemeltetésénél.

A kiírásnak a Microsoft-termékek kötelező alkalmazására vonatkozó része ?indokolatlanul korlátozza a versenyt" és sérti a szövetségi törvényeket - olvasható a Google és az Onix közös keresetében, amely szerint a DOI vonatkozó határozata ?önkényes és öncélú, indiszkrét és törvénytelen".

A beadvány szerint a Google szakemberei több alkalommal is tárgyaltak a Google Apps termékekről a DOI tisztségviselőivel, akik 2009 áprilisában közölték velük, hogy a cég megoldásai nem felelnek meg a minisztérium által megállapított biztonsági követelményeknek.

A Google jogászai ugyanakkor hangsúlyozzák: a DOI kérdéses beszerzésére vonatkozó szabályozás szerint a sikeres ajánlattevőknek olyan termékeket kell használniuk, amelyek megfelelnek az Egyesült Államok szövetségi információbiztonsági menedzsmenttel kapcsolatos törvényében (Federal Information Security Management Act, FISMA) megfogalmazott követelményeknek. A Microsoft's BPOS-Federal terméke a Google hasonló megoldásával ellentétben még nem rendelkezik az ehhez szükséges tanúsítványokkal - hangsúlyozzák az ügyvédek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.