Hirdetés
. Hirdetés

Google térképrendszerrel szerelt Volkswagen

|

A német Volkswagen autógyár amerikai részlege bejelentette, hogy egy olyan jármű prototípusán dolgozik, amely a Google saját műholdas térképszoftverét alkalmazná a vezető navigálására.

Hirdetés

A két vállalat az NVIDIA grafikus chip gyártóval dolgozik együtt a beépített navigációs rendszeren, amely háromdimenziós megjelenítéssel, "madártávlati" nézőpontból mutatná az útvonalat, a lehető legkönnyebb tájékozódás érdekében.

A Volkswagen of America a kaliforniai palo altói elektronikai kutató laboratóriumában a fentiek mellett más fejlesztéseken is dolgozik, amelyek például a navigációs rendszer személyes információkkal történő frissíthetőségére irányulnak.

Az autógyártó szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem rendelkeznek konkrét tervekkel az új technológia gyakorlati használatát illetően.

A Google Earth szolgáltatást tavaly júniusban mutatta be a Google. A teljesen ingyenesen használható, műholdas felvételekből álló háromdimenziós térképadatbázis iránt azóta több vállalat is érdeklődött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.