Hirdetés
. Hirdetés

Gőzerővel dolgoznak az új Windowson

|

A Microsoft kétezerötszáz embere dolgozik a legújabb Windowson, de egyesek szerint nem a sok emberen múlik a siker.

Hirdetés

A csapatok - melyek egyenként száz emberből állnak - feladatai nagyon szerteágazóak. Az új Windows minden egyes jellemvonásáért egy-egy ilyen csapat felelős, kezdve a felhasználói felület újratervezésétől egészen az olyan, nem annyira látványos fejlesztésekig, mint például a hálózatos megoldások átalakítása.

"A csapatok felépítése a következő: x fejlesztőmérnök dolgozik az új dolgokon, mellettük x úgynevezett szoftverfejlesztési tesztelő (bétateszter) valamint 1/2 x menedzser" - nyilatkozta Steven Sinofsky, a Windows fejlesztési részleg elnöke. "Az átlagos fejlesztőmérnökök száma egy csapaton belül körülbelül 40 ember jelenleg." Ezek szerint a Microsoft kétezer embere munkálkodik szorgalmasan az új operációs rendszeren ötszáz menedzser vigyázó felügyelete mellett.

Több támadás érte Sinofskyt, miszerint egy ekkora gárda már nem elég agilis egy ilyen projekthez, sőt egyesek egyenesen azt állították, hogy a Vista is azért lett olyan, amilyen, mert képtelenség ennyi ember munkáját összefésülni a végső termékben.

További részletek a PC World oldalán

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.