Hirdetés
. Hirdetés

GPS kiegészítő a Sony kameráihoz

|

A Sony nemsokára piacra dob egy GPS egységet, melynek segítségével lehetővé válik földrajzi információk a digitális felvételekhez való csatolása.

Hirdetés

A mindössze 9 centiméteres GPS-CS1 (global positioning system - globális helymeghatározó rendszer) egységet a tervezők szándéka szerint az övünkre kell majd csatolni, és ott viselni, amíg a képek elkészülnek. A készülék 15 másodpercenként rögzíti a pontos helyet és időpontot. Az adatokat később össze lehet hasonlítani a kamera által a felvétekhez rendelt információval.

Az összehasonlítást a Sony GPS Image Tracker névre keresztelt alkalmazása végzi el helyettünk. A cég Motion Picture Browser képböngészőjében mostantól nemcsak időpont, de hely szerint is keresgélhetünk a felvételek között. A szoftver korábbi változatainak tulajdonosai lehetőséget kapnak a program frissítésére.

Bár a Sony csak saját gyártású kameráival garantálja a GPS rendszer kompatibilitását, annak elvileg minden EXIF2.1 szabvány szerinti JPEG képeket készítő kamerával működnie kell. A szerkentyű egy ceruzaelemmel 10 órán át bírja a gyűrődést, 31 megabájtos belső memóriája 15 napig tárolja a GPS adatokat. A háromszögelő egység 9×4 centiméteres, és 55 grammot nyom.

A GPS-CS1 szeptemberben kerül a japán és amerikai piacra, az európai bevezetés pontos időpontjáról egyelőre nincs információnk. Ára várhatóan 150 dollár lesz.

A Sony szintén ma mutatta be DSC-T10 digitális kameráját. A gyártó a 7,2 megapixeles készülék erősségeként említette ISO1000 szerinti érzékenységét és optikai képstabilizációját. A leírás szerint mindkét jellemző csökkenti a felvételek elmosódottságát még szélsőségesen kedvezőtlen fényviszonyok között is.

A kamera 2,5 hüvelykes LCD (folyadékkristályos) kijelzővel és 3X optikai zoom lencsével van felszerelve, 56 megabájtos belső memóriája akkor is nyújt némi mozgásteret, ha a tulajdonos otthon felejtette Memory Stick kártyáját. A készülék mérete 2,1×9×5,5 centiméter, tömege 165 gramm. A Sony szerint még ebben a hónapban a boltokba kerül, ára 400 dollár lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.