Hirdetés
. Hirdetés

GSM-R projekt: tartják a menetrendet

|

A GSM-R projekt első fázisának célja, hogy 935 km nyomvonalon megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a vasúti közlekedés biztonságát és hatékonyságát.

Hirdetés

A Kormány 2012. novemberi döntésében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-t (NISZ Zrt.) jelölte ki a GSM-R projekt megvalósítójának. A döntés alapján a NISZ Zrt. hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárások lebonyolítása.

Hirdetés

Az előzetes ütemterv szerint lezajlott előkészítő munka eredményeként eddig három nagy közbeszerzési eljárást folytatott le a NISZ Zrt.

A társaság 2012. december 22-én, hirdetmény közzétételével induló, tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a GSM-R rendszer megvalósítására. Ajánlatkérőként a NISZ Zrt. minden olyan gazdasági szereplőtől ajánlatot várt, amelyik megfelelt a részvételi felhívásban megfogalmazott pénzügyi, műszaki és jogi alkalmassági feltételeknek és a referencia követelményeknek. A felhívásra az ilyen technológiát gyártó cégek közül négy nagyvállalat adta be ajánlatát. 2013. szeptember 9-én a NISZ Zrt. az összességében legelőnyösebb ajánlata alapján a Kapsch CarrierCom Kft. és MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. közös ajánlattevőket hirdette ki a közbeszerzési eljárás nyertesének. A Magyar Állam nevében a NISZ Zrt. 2013. november 14-én szerződést kötött a nyertes ajánlattevőkkel.

 

2013. május 31-én a projekt meghirdette a „Független mérnök feladatok ellátása” témájú, nyílt közbeszerzési eljárást. A nyílt eljárás legjobb ajánlatát a T-Systems Magyarország Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. közös ajánlattevők tették 875,116 millió forint értékben, ezzel megnyerve a tendert. A nyertesek feladata a szerződéskötés után a GSM-R projekt tervezési és kivitelezési tevékenységének műszaki ellenőrzése, munkájuk összehangolása és ellenőrzése, előrehaladási jelentések készítése, az ajánlatkérő folyamatos tájékoztatása és döntéseinek végrehajtása lesz.

A harmadik, jelenleg is zajló közbeszerzési eljárás a 2013. szeptember 25-én közzétett, „Optikai kábelszakaszok szállítása” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárás. Ennek várhatóan 2014. második negyedévében lesz eredménye.

A GSM-R projekt előreláthatóan a támogatási szerződésben vállaltaknak megfelelően 2015. szeptember 30-án zárul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.