Hirdetés
. Hirdetés

Gubancok helyett teljes átláthatóság

|

A Cisco új adatközpont-infrastruktúrájának célja az informatika minden elemének egységes kezelése.

Hirdetés

Olyan új, alkalmazás-központú infrastruktúrát (ACI, Application Centric Infrastructure) jelentett be a Cisco, amelynek segítségével minden informatikai összetevő – a hálózat, az adattárolás, a számítás, a hálózati szolgáltatások, az alkalmazások, a biztonság – egységesen kezelhető. Az ACI egységesíti a fizikai és a virtuális hálózatokat, illetve rendszer- és alkalmazás-szintű biztonságot, szabályozást és átláthatóságot nyújt. Alkalmazásával az ASIC- (alkalmazás-specifikus integrált áramkör) alapú kapcsolókhoz és a szoftver-alapú hálózati virtualizációs megoldásokhoz képest a bekerülési és üzemeltetési költségek akár 75 százaléka is megtakarítható.

Az ACI fő alkotóelemei a Nexus 9000 kapcsolósorozat, az Application Policy Infrastructure Controller (APIC), valamint az NX-OS operációs rendszer továbbfejlesztett verziója. A Nexus 9000 biztosítja az 1/10G és 10/40G, illetve a későbbi 100G adatátvitelhez szükséges portsűrűséget. Belső hátlap nélküli moduláris kapcsolóról van szó, amely egyszerűbb felépítésű elődeinél, megfelelő védelmet nyújt, továbbá 15 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást és a hűtési költségeket. Az iparági szabványokon alapuló ACI megoldással az alkalmazások jobban skálázhatók, továbbá az informatikai erőforrások is átcsoportosíthatók, ha bizonyos alkalmazásokra már nincs szükség. További előnye, hogy az alkalmazások bevezetésének ideje lényegesen lerövidül. A vezérlés központosításával egyszerűsödik a működés. A központi menedzsment kiterjed az egész rendszerre.

A Cisco egyben bejelentett egy nyílt partneri ökoszisztémát, amelyet az alábbi technológiai vállalatok támogatnak: BMC, CA Technologies, Citrix, EMC, Embrane, Emulex, F5, IBM, Microsoft, NetApp, OpsCode, Panduit, Puppet Labs, NIKSUN, Red Hat, SAP, Splunk, Symantec, VCE, VMware.

Az új, alkalmazás-központú architektúra nem helyettesíti a Cisco meglévő adatközpont-portfólióját, hanem kiegészíti, kibővíti azt – hívták fel a figyelmet a cég szakértői. Bevezetése minden olyan szervezetnél felmerülhet, ahol legalább 50-100 szerver működik, illetve ahol fontos szerephez jut a felhő-alapú számítástechnika és a virtualizáció. A potenciális ügyfélkörbe tartoznak többek között a távközlési vállalatok, a nagy bankok, az adatközpontok üzemeltetői és a nagyvállalatok.

A fenti bejelentéssel párhuzamosan a Cisco nyilvánosságra hozta, hogy megvásárolta az Insieme Networks fennmaradó tulajdonrészét. Még 2012 áprilisában vált ismertté, hogy a Cisco 100 millió dollárt fektetett be a San Jose-ban bejegyzett vállalatba. Később, 2012 novemberében további 35 millió dollárnyi befektetést vállalt bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az ügylet lezárásakor az Insieme a Cisco teljes tulajdonú leányvállalatává válik. Az akvizíció potenciális összköltsége 863 millió dollár, aminek fő forrása az Insieme termékeinek értékesítéséből származó bevétel lesz.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.