Hirdetés
. Hirdetés

Gyakorlatilag ellopták a dél-koreaiak személyes adatait

|

35 millió felhasználó adata szivárgott ki. Az országban 49 millióan élnek.

Hirdetés

Ismeretlen tettesek behatoltak a legnagyobb dél-koreai közösségi oldal, a Cyworld adatbázisába, ahol 35 millió felhasználó személyes adataihoz férhettek hozzá. A helyi hatóság szerint a biztonsági incidens az eddigi legnagyobb méretű adatszivárgás az ország történetében, amely kétes rekordot eddig egy 2008-as esemény tudhatta magáénak, mikor a helyi eBay szolgáltató adatbázisából 10 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá.

 



Az incidens mértékét jól mutatja, hogy az ázsiai országban 49 millióan élnek, azaz a 35 millió felhasználói fiókkal rendelkező Cyworld feltörésén keresztül szinte majd mindegyik dél-koreai állampolgárról gyűjthettek adatokat a behatolók.

A közösségi oldalt üzemeltető SK Communications Co. elmondása alapján a hackerek neveket, e-mail címeket, telefonszámokat és lakcím adatokat is eltulajdoníthattak. Pénzügyi adatok nem kerültek a támadók birtokában, de ettől függetlenül lehet tartani attól, hogy a személyes adatokat a hackerek célzott támadásokra használják majd fel. "Főként attól tartunk, hogy spamek és csali e-mailek küldésére fogják felhasználni az adatokat" - mondta Choo Eun-jung, az SK Communications szóvivője.

A cég egyébként két napig nem hozta nyilvánosságra az esetet, csak belső vizsgálat folyt. A rendőrség már vizsgálja az incidenst. Egyelőre csak annyit sikerült kideríteni, hogy a támadók kínai hálózati címről érkeztek, de ez nem jelenti azt, hogy a hackerek kínaiak lenének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.