Hirdetés
. Hirdetés

Gyalázatosan régi Windows XP-hiba a Windows 10 legújabb frissítésében

|

A helyi menük megjelenítési problémája már az XP-ben felbukkant.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 novemberi frissítésében (v 1909) benne maradt az a szoftverhiba, amelynek eredményeként bizonyos helyi menük becsúsznak a tálca alá, holott ezt a hibajelenséget már a 2018. áprilisi frissítés után is sokan jelezték a Microsoftnak.

A probléma lényege az, hogy ha a jobb egérgombbal kattintunk az értesítési területen, a megjelenő helyi menü egy része a tálca alá kerül, és így az ott szereplő lehetőségeket nem lehet kiválasztani.

A hiba nem kapcsolódik egy konkrét alkalmazáshoz, de bizonyos appoknál gyakrabban jelentkezik, mint másoknál.

A Microsoft közösségi fórumain folyó beszélgetések nyomán kiderült, hogy a probléma gyökere a Windows XP-ig nyúlik vissza: a helyi menük már ott is előszeretettel lógtak be a tálca alá. 

Az XP első két alapváltozata 2001. októberében jelent meg, és a rendes támogatása 2009-ben megszűnt, de a meghosszabbított is véget ért 2014. áprilisában.

Vagyis iszonyatosan régi problémáról van tehát szó, és a Microsoftnak jónéhány éve lett volna a kijavítására. De hát tudjuk: lassú munkához idő kell…

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.