Hirdetés
. Hirdetés

Gyalogosan mobilozni tilos!

|

Nem meglepő, hogy kihangosító nélkül tilos autóvezetés közben telefonálni. New Yorkban most a gyalogosoknak is megtilthatják.

Hirdetés

New York állam szenátora, Carl Kruger előterjesztett egy javaslatot, miszerint tilos lenne a gyalogosoknak mobiltelefonálni, Blackberryt használni, iPodot hallgatni miközben átsétálnak a kereszteződésekben. A még csak javaslatként létező rendelet 100 dollárra büntetné a szabálytalankodókat.

Bárki, aki sokat közlekedik gyalog egy nagyvárosban, egyet fog érteni abban, hogy egy ilyen szabály gyakorlatilag lehetetlenné tenné a telefonbeszélgetéseket, vagy egy teljes szám végighallgatását az MP3 játszón. Kruger azonban nem tiltaná be teljesen az elektronikus eszközök használatát a közterületeken. "Ha hallgatni akarod az iPodod, akkor ülj le és hallgasd!" - nyilatkozta a CBS Newsnak. "Szeretnél sétálni egyet (zenehallgatás közben) a parkban? Tégy úgy és érezd jól magad! Szeretnél kocogni egyet? Váljék egészségedre! De ne menj át úgy az úttesten, hogy veszélyezteted magad és mások életét."

Nem meglepő, hogy az utca emberének reakciója leginkább negatív. A legtöbb gyalogos, akit a CBS News megkérdezett, magabiztosan azt mondta, hogy rajta tartja a szemét a forgalmon, miközben fülhallgatót visel, de az autóvezetők már úgy nyilatkoztak, hogy a gyalogosok nem mindig figyelnek oda a forgalomra zenehallgatás vagy telefonbeszélgetés közben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.