Hirdetés
. Hirdetés

Gyarapodik az Internet Explorer 6

|

Június az Internet Explorer hónapja volt, míg a Firefox vesztett globális részesedéséből.

Hirdetés

A Net Applications globális felmérése alapján júniusban érdekes trend volt megfigyelhető a böngészők piaci részesedése tekintetében. Az eddig egy helyben toporgó Firefox visszaesett, a Chrome ismét jelentősen növelni tudta felhasználói táborát, míg az elmúlt hónapokban gyengélkedő Internet Explorer újra előre kapott: júniusban növelni tudta piaci súlyát, amely növekedésből a már eltemetett Internet Explorer 6 is részesült. Az állandóságot csak a Safari és az Opera képviseli. Előbbi folytatta lassú növekedését, míg az Opera továbbra is szilárdan tartja 2 százalékos részesedését, amely értékről nem képes elmozdulni.

 



Így az elmúlt hónap vesztesének címére a Firefox pályázik, amely a május végén mért 24,32 százalékos piaci részesedéséből 0,51 százalékot vesztett, így elérve a 23,81 százalékos értéket. A június győztese pedig az Internet Explorer lett, amely 0,57 százalékkal tudta növelni piaci súlyát 60,35 százalékra.

Mellettük a bronzérmet továbbra is a Google Chrome birtokolja, amely folyamatosan jön fel vetélytársaira. A tavaly decemberben még csak 4,63 százalékos böngésző ugyanis 0,20 százalékos növekedést ért el júniusban, így már 7,24 százalékon áll. A negyedik pozícióban lévő Safari szintén emelkedni tudott - 0,08 százalékkal -, ám 4,85 százalékos értékével kezd teljesen lemaradni a Google megoldásától. Ugyanez igaz az Operára is, amely nem képes elmozdulni a 2 százalékos részesedésről, amely a trendet a böngésző múlt havi 0,16 százalékos visszaesése tovább erősítette (2,43 százalékról 2,27 százalékra csökkent).

 

a cégeknél kedvelt IE6 (17,17 százalék), amely az elmúlt hónapban 0,01 százalékkal tudta növelni részesedését. A harmadik helyen pedig a Firefox 3.6 (15,99 százalék) található meg, amely mellett még az Internet Explorer 7 tudott elérni 10 százalék feletti értéket (11,79 százalék).

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.