Hirdetés
. Hirdetés

Gyártásban az új Office Communicator

|

A megújult programcsomag február 3-tól lesz elérhető.

Hirdetés

December 19-én gyártásba került az Office Communications Server 2007 legújabb, R2-es verziója, amely a Microsoft közlése szerint 2009. február 3-tól lesz elérhető a felhasználók számára. A jövőre megjelenő R2 gyakorlatilag nem más, mint az elmúlt évben megjelent egységes kommunikációt biztosító programcsomag továbbfejlesztett verziója, amely többek között kibővített mobil-támogatást, új konferenciabeszélgetési rendszert és egyéb eszközkapcsolódási fejlesztéseket is tartalmazni fog.

Az Office Communications Server kombinálja az e-mail szolgáltatásokat, az azonnali üzenetküldéssel (Instant Messaging), a fax- és hangposta kezeléssel, sőt ugyanazon a helyen, a megszokott Outlook platformon képes kezelni a video- és hanghívásokat, web-konferenciákat is. Így segítségével a vállalkozások könnyedén integrálhatják eddigi kommunikációjukat, egy jóval rugalmasabb és még biztonságosabb környezetbe.

h080925_ocs.jpg
 

 

A programcsomag segítségével a végfelhasználó minden típusú üzenetét egy helyen, az Outlook postafiókjában éri el. Ez azt jelenti, hogy az e-mail-, fax- és hangposta üzenetek mellett a nem fogadott hívásokról szóló értesítések is automatikusan a postafiókba kerülnek. Ráadásul a felhasználónak nem feltétlenül kell a saját számítógépénél lennie, üzeneteit számos egyéb módon elérheti. Az Outlook Web Access szolgáltatás segítségével bármilyen gépről, a böngészőn keresztül elérhető a fiók, legyen az egy internet kávézóban lévő gép vagy egy Windows Mobile operációs rendszert futtató kéziszámítógép. E mellett akár hangvezérléssel, bármilyen telefonról a megadott számra telefonálva ellenőrizhetőek a levelek, de akár a naptárbejegyzések is, melyeket a szoftver egyelőre csak angol nyelven ugyan, de képes felolvasni is. A rendszer alapköve az Exchange Server 2007, ami a telefonközponttal összekötve képes a felsorolt funkciók teljes körű ellátására.

Az Office Communications Server 2007 R2 csak 64 bites operációs rendszerekkel fog együttműködni, s az Exchange és a SharePoint 2007-es verziójával is teljes mértékben kompatibilis lesz. Míg mobiltelefonokra írt verziója, az Office Communicator Mobile 2007 R2, kisebb lemaradásban van nagytestvéréhez képest, azonban Mary-Jo Foley értesülései szerint ez hamarosan változhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.