Hirdetés
. Hirdetés

Gyenge együttműködés a kormányok között

|

Hétfőtől három hétig tanácskozik a Nemzetközi Távközlési Szövetség, az ITU. A témák közt szerepel az Internet jövője és a kiberbűnözés elleni harc is.

Hirdetés

Az International Telecommunication Union (ITU) törökországi konferenciáján 190 ország küldöttje egyeztet a követendő közös távközlési politikáról, majd határozatokat szavaznak meg. A napirenden számos kérdés szerepel, mint például a következő generációs szélessávú szolgáltatások, az RFID rendszerek, a hálózati platformok és az IP-technológián alapuló szolgáltatások. Kemény viták várhatók többek között arról, hogy milyen formában vegyen részt az ITU az információs társadalom csúcstalálkozó (WSIS) genfi és tuniszi ülésén elfogadott intézkedési terveinek végrehajtásában.

Robert Shaw, az ITU tanácsadója elmondta: két területen nem történt előrelépés a WSIS tanácskozásain elfogadott tervezetekhez képest, az egyik a kiberbűnözés, a másik pedig a kormányok közötti "erősebb együttműködés" (enhanced cooperation) - ez utóbbi keretében a kormányoknak olyan kérdésekben kellene közös álláspontot kialakítaniuk, mint az internet felügyelete. Ezt a bizonyos erősebb együttműködést 2006 elején kellett volna életbe léptetni, de mindeddig nemigen történt meg - mondta Shaw.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.