Hirdetés
. Hirdetés

Gyenge negyed az Acernél

|

Az Acer mérsékelt nyereséget könyvelhetett el. A tajvani gyártó kifejezetten gyenge második negyedévet zárt; a Windows 8-as eszközök sikerében bíznak.

Hirdetés

J.T. Wang, az Acer elnöke
J.T. Wang, az Acer elnöke

Az Acer pénteken tette közzé a 2012-es év második negyedére vonatkozó pénzügyi jelentését. A világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója mérsékelt profitról számolt be; a kilátások nem túl biztatók.

A tajvani cég 56 millió új-tajvani dolláros (1,87 millió amerikai dollár) nettó nyereséget könyvelhetett el a Q2-ben. A cég tavaly ilyenkor még 6,8 milliárdos (234,3 millió amerikai dollár) nettó veszteséget termelt: eredményük éves összehasonlításban több mint száz százalékos erősödést mutatott.

Az Acer elsősorban a vállalati átszervezésekkel indokolta a veszteségeket. J.T. Wang, a cég elnöke szerint az Egyesült Államok és Európa gazdaságainak „stagnálása” is nagyban hozzájárult a vártnál gyengébb eredményhez.

A gyártó 8,3 százalékkal 110,6 milliárd új-tajvani dollárra növelte a bevételeit. A tajvaniak bíznak abban, hogy új, a Microsoft Windows 8 operációs rendszerét használó eszközeik bevezetése révén nagyban javíthatnak a mérlegükön.

„Az Acer augusztusban és szeptemberben kezdi el a Microsoft Windows 8-at használó termékei kiszállítását; arra számítunk, hogy az új termékvonal bemutatása a bevételeinkre is pozitív hatással lesz” - nyilatkozta Wang.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.