Hirdetés
. Hirdetés

Gyerekeket foglalkoztatott a Foxconn

|

A vállalat elismerte, hogy fiatalkorúak is dolgoztak egyes kínai gyártósorain.

Hirdetés

Kedden az elviselhetetlen munkakörülmények biztosításával, rendkívül alacsony bér fizetésével, továbbá brutális túlóráztatással rendszeresen vádolt, emellett a dolgozóinak öngyilkosságai miatt hírhedtté vált Foxconn elismerte, hogy egy belsős vizsgálatának konklúziója szerint a Yantai városban lévő üzemében kiskorúak is bizonyíthatóan dolgoztak a gyártósorokon.


A cég szerint a kérdéses munkások közül sokan csak 14 évesek voltak, Kínában a hatályos jogszabályok szerint 16 év a foglalkoztatás életkori minimuma. A kiskorú alkalmazottakat természetesen visszaküldték az iskoláikba, a számukról nincs információ.


A Foxconn szóvivője szerint a vállalat felelősséget vállal történtekért, emellett elnézést kér az érintett gyerekektől, plusz a munkába állításukat jóváhagyó személyeknek azonnal felmondanak. Egyelőre nem tudni, hogy a kínai hatóságok mit kezdenek a helyzettel, ám pénzbírságot valószínűleg mindenképp kell majd fizetnie a világ egyik legnagyobb elektronikai bérgyártójának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.