Hirdetés
. Hirdetés

Gyökeresen megváltozik a Windows 10 tesztelése

|

A Microsoft átszervezi a Windows Insider programot, és a tesztelő gyűrűk helyett csatornákat hoz létre. Egyelőre három lesz belőlük, de a számuk később bővülhet.

Hirdetés

Gyűrűk és csatornák - mielőtt valamilyen velencei romantikus regényre asszociálna valaki, gyorsan tegyük is rendbe a Windows tesztelésében használt eddigi szakkifejezéseket, aztán térjünk rá arra, hogyan változik mindez mostantól. Tehát elsőként jöjjenek a gyűrűk, ezek jellemzik ugyanis most az operációs rendszer tesztelését. A Windows önkéntes tesztelőit tömörítő Windows Insider program jelenleg a Fast, a Slow, és a Release Preview gyűrűből áll. A Fast találkozik a legtöbb kiadással - általában hetente érkezik egy újabb tesztváltozat, úgynevezett build -, és ezek a szoftverek a legkevésbé stabilak. A Slow gyűrűhöz ritkábban futnak be az anyagok, de azok már megbízhatóbbak, és kevesebb bennük a hiba. Végül a Release Preview gyűrű tesztelői a szinte kész kiadásokat kapják meg, és abban az örömben lehet részük, hogy a mezei felhasználóknál sokkal hamarabb láthatják, mit hoz a következő Windows 10.

Hirdetés

Így volt ez évekig, ám most a minőség javítása érdekében fontos változtatásokra szánta el magát a fejlesztő. A gyűrűkből "csatornák" lesznek, amelyek közül a betekintő program résztvevői kiválaszthatják a számukra leginkább testhezállót. A Fast gyűrű Dev csatornává alakul, a Slow-ból Beta csatorna lesz, a Release Preview pedig Release Preview csatornává alakul. A változások a hírek szerint még júniusban életbe lépnek.

A Dev csatorna az olyan, technikai beállítottságú felhasználók számára lehet vonzó, akik nem bánják, hogy a legkorábbi fejlesztési szakaszban lévő, hibákkal teli verziókkal kell bajlódniuk. Az itt terjesztett szoftverek nem kapcsolódnak konkrét Windows 10 kiadásokhoz, és még azt se tudni, hogy új szolgáltatásaik melyik funkciófrissítésben vagy szervízcsomagban jelennek majd meg - vagy megjelennek-e egyáltalán, hiszen az itteni visszajelzések alapján a Microsoft akár ki is veheti, vagy teljesen átalakítva újra megpróbálhatja bevezetni az egyes friss ötleteket.

A Beta csatornát azoknak az IT-profiknak ajánlja a Microsoft, akik szeretnének a lehető leghamarabb betekintést nyerni a készülő újdonságokba, amelyek már viszonylag megbízhatóan működnek. Végül a Release Preview csatorna a megjelenésre váró Windows 10-kiadáshoz kínál hozzáférést, és kiváló lehetőséget nyújt például a cégeknek, hogy a világpremier előtt kiértékeljék az operációs rendszer következő frissítését. Így állunk most, de a Microsoft azt mondja, hogy a későbbiekben további csatornákkal bővülhet a program.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.