Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb kétmagos Atomot dob piacra az Intel

|

Az Atom N550-re gyorsabb netbookok építhetők és nem lesz probléma a 720p HD videolejátszás is.

Hirdetés

Hétfőn jelentette be az Intel kétmagos Atom N550-es processzorát, amely a cég szerint jobb feldolgozási és grafikai teljesítményt nyújt elődeinél, egyúttal az akkumulátor üzemidőt sem csökkenti.

A két mag miatt eleve előrelépést jelent az új N550, amely 1,5 GHz órajel-frekvencián fog működni és 1 MB gyorsítótárat tartalmaz. (Az Atom 330 volt eddig az egyetlen laptopba szánt kétmagos Atom, de ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.) 45 nanométeres gyártási eljárással készül majd és képes lesz kezelni a DDR3 memóriákat is. A mai netbookok zömében egymagos Atom processzor található, amelyeket könnyű leterhelni. Az új CPU révén a következő generációs netbookok gyorsabban reagálhatnak a felhasználó kéréseire és képesek lesznek 720p felbontású HD videók lejátszására is. Mindeközben az Intel azt ígéri, hogy ugyanolyan vékony netbook építhető az új processzor köré is és akkumulátor üzemidőben is az eddigiekhez hasonlóra számíthatunk.

Új modellek várhatók tehát az Acer, Asus, Lenovo, Samsung és Toshiba kínálatában, már hétfőtől - legalábbis az Intel beharangozója szerint.

 

A kétmagos processzorok terjedése várhatóan nem áll meg a netbookoknál. Dean McCarron, a Mercury Research vezető elemzője szerint ?amint a technológia fejlődik, kétmagos processzorok jelennek meg a mobiltelefonokban is." (A kétmagos Intel Penwell okostelefon processzorokról már hírt adtunk korábban.)

Addig is sok mindent megváltoztathat a notebook piacon a kétmagos CPU-k elterjedése. McCarron szerint a vásárlók könnyen összezavarodhatnak, különösen az Intel Celeronnal kapcsolatban, mellyel a belépő szintű, rendszerint 15,6 hüvelykes noteszgépekben találkozhatnak. Az Intelnek rendet kell tennie a fejekben, hogy a vásárlók könnyen besorolhassák az új netbookokat.

Egyúttal a rivális AMD sem pihen. Hamarosan megkezdi új, Ontario kódenvű lapkájának forgalmazását a cég, melyre netbookok és ultramobil PC-k épülhetnek majd. Az Ontario CPU-t és GPU-t is tartalmaz egy lapkán, jövő év elején számíthatunk az első Ontario alapú termékekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.