Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb mobilnetes technológiát vezet be a T-Mobile

|

A T-Mobile hálózatán, Budapesten több helyen és néhány főváros környéki településen tegnaptól elérhető a HSPA + adatátvitel. Ez lényegesen gyorsabb le- és feltöltést tesz lehetővé mobilinterneten keresztül.

Hirdetés

A T-Mobile az LTE mellett újabb adatátviteli technológiát tesztelve a főváros több kerületében és néhány környékbeli településen elérhetővé tette ügyfelei számára a HSPA+ adatátviteli megoldást.

A HSPA+ olyan szabványosított adatátviteli technológia, amelynek révén a meglévő 3G/HSPA hálózat a 21 Mbps elméleti maximális letöltési sebességre képes. A T-Mobile és az Ericsson szakemberei által kiépített rendszer a főváros II., VII. X., IX. és XIV. kerületeinek egyes helyein, Pilisvörösváron, Gödöllőn, valamint Gyömrő és Kerepes nagy részén, illetve az utóbbi két település környékén érhető el.

A HSPA+ segítségével a gyakorlatban tapasztalható akár 10-13 Mbps letöltési, illetve 2,5-3 Mbps feltöltési sebességhez a rádiós hálózat szoftverfrissítésén túl az érintett állomások átviteltechnikai bővítésére is szükség volt. A HSPA+ előnyei a T-Mobile kínálatában elérhető Mobile Broadband Stick VI és a Huawei E1820-as modemmel, a meglévő mobilinternetes csomagok előfizetésével azonnal kihasználhatók.

?A HSPA+ élő hálózaton történő alkalmazása elsősorban kísérleti jellegű, az Ericsson munkatársaival közös hálózatfejlesztés célja a technológia gyakorlati tapasztalatainak feltérképezése - hangsúlyozta Maradi István, a T-Mobile márkát tulajdonló Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: ?A tesztek során arra is keressük a választ, hogy a jelenleg is jó minőségű, az ügyféligényeket kiszolgálni képes HSPA hálózatot érdemes-e nagyobb területeken HSPA+ megoldással bővíteni. A HSPA+ eszközök ugyanis ma még kis számban érhetők el, és néhány éves távlatban várható az LTE megjelenése is, amelyet tavaly év vége óta szintén vizsgálunk."

A T-Mobile és az Ericsson közös, tavaly december óta üzemelő LTE kísérleti, az abban résztvevő szakemberek számára hozzáférhető hálózata jelenleg elvi 100 Mbps letöltési és 35 Mbps feltöltési sebességre képes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.