Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsan fog csökkenni az LCD TV-k ára

|

Az LCD televíziók árának csökkenése idén egy kicsit lelassul, de a vásárlók még az elkövetkezendő jó néhány évben érzékelni fogják ennek jótékony hatásait - derült ki egy friss tanulmányból.

Hirdetés

A DisplaySearch szerint a legnagyobb árzuhanás 2007. végén következik majd be, amit a csökkenés lassulása követ majd. Azonban már idén is kisebb ennek mértéke, mint tavaly volt.

Az Egyesült Államokban a 32 hüvelykes LCD TV-k átlagos eladási ára 24 százalékot esett az idei év első 18 hete alatt, míg tavaly ez az érték 53% volt. A 37 hüvelykes képátlójú modellek esetében az arány 53%-ról harmincra csökkent. Elemzők szerint ennek oka az, hogy jelenleg nincs túlkínálat.

Várhatóan a tavaly év végi árak 2010-re 68%-ot esnek majd, miközben természetesen egyre nagyobb és jobb képminőségű kijelzők lepik el a piacot, ami a vásárlók jelentős hányadát arra ösztönzi majd, hogy az olcsó modellek helyett a drágább és modernebb változatokat vegyék meg.

Japánban tavaly fodult elő először, hogy a hagyományos katódsugárcsöves (CRT) típusú televíziók eladásai elmaradtak az LCD TV-k mellett. Ez a tendencia más országokban is jelentkezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.