Hirdetés
. Hirdetés

Megállíthatatlanul terjed a most hétéves Chrome böngésző

|

Az elmúlt 12 hónapban 10 százalékponttal növelte piaci részesedését a Google programja.

Hirdetés

A Google böngészőjének globális piaci részesedése augusztusban megközelítette a 30 százalékot a NetMarketshare.com adatai szerint, ami azt jelenti, hogy még egyetlen másik böngésző sem közelítette meg ennyire a Microsoft Internet Explorerét. A hetedik születésnapját tegnap ünneplő Chrome 1,7 százalékpontot javított csak a múlt hónapban, míg az elmúlt egy évben 9,9 százalékponttal tudta növelni a részesedését. A böngésző előretörése főként az Internet Explorer és a Firefox kárára történt, az előbbi 6,3, az utóbbi pedig 3,6 százalékpontos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt 12 hónapban.

Hirdetés

Ennek egyik oka lehetett, hogy egy évvel ezelőtt a Microsoft bejelentette: a 11-es változat kivétel megszünteti a több Internet Explorer változat támogatását, így a felhasználók kénytelenek voltak böngészőt váltani. És a statisztikai adatokból úgy tűnik, sokan választották az Internet Explorer helyett a Chrome-ot.


A NetMarketshare.com statisztikája szerint jelenleg az Internet Explorer vezeti a böngészők toplistáját 52,17 százalékkal, második a Chrome 29,49 százalékkal, harmadik a Firefox 11,68 százalékkal. Érdekes módon Magyarországon egészen más a böngészőpiaci helyzet: hazánkban a gemiusRanking adatai szerint jelenleg a Chrome 44.x vezet 33,6 százalékkal, második a Firefox 19,64 százalékkal, és csak negyedik az Internet Explorer 11.x 4,68 százalékkal. Az utóbbi statisztika a hazai internetezők magyar weboldalakon történt látogatásai alapján készült.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.