Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsjavítás a Windowsos parancsikonokhoz

|

A Microsoft segédprogramjával ideiglenesen orvosolható a Windowsok .lnk sérülékenysége.

Hirdetés

Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott a Windows operációs rendszerek egy frissen felfedezett kritikus sérülékenysége, amely kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az uralmat. A hiba a Windows Shell moduljában található, amely nem képes megfelelően kezelni a parancsikonokat, így egy speciálisan szerkesztetett .lnk állomány révén könnyen megfertőzhetők a rendszerek. Főként az automatikus lejátszás esetén, mivel a sikeres támadáshoz nem kell a felhasználónak rákattintania a parancsikonra, elég ha a rendszer betölti annak az ikonját.

 

 

 



A sérülékenység meglehetősen veszedelmes, s érezhető volt, hogy a redmondi szoftvercégnek hamar lépnie kell, hogy megelőzze a nagyobb bajt. Nem várhatnak ugyanis a jövő hónapban esedékes patch keddig. Ennek megfelelően a Microsoft kiadott egy gyorsjavítást, amellyel ideiglenesen orvosolható az .lnk állományok sérülékenysége. A "Fix it" segédprogram meglehetősen egyszerű logika mentén működik: letiltja az ikonok megjelenítését XP, Vista, Windows 7, valamint Windows Server 2003, 2008 és 2008 R2 rendszereken, így a fent leírt módszerrel nem fertőzhetőek meg a platformok.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.