Hirdetés
. Hirdetés

Gyorstöltő platformot fejleszt a Microsoft és az ABB

|

A felhőalapú, e-mobilitási járműtöltési platform az ABB gyorstöltő technológiáit ötvözi a Microsoft felhőalapú szolgáltatásaival.

Hirdetés

Bejelentette az ABB és a Microsoft, hogy új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoznak létre. Az ABB piacvezető EV-gyorstöltő állomásait a Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaival kombináló platform az ABB vevői számára nagyobb stabilitást, globális méretezhetőséget és magas szintű irányítási szolgáltatásokat biztosít majd. Az együttműködés a jövőbeni innovációk elősegítése érdekében nagy hangsúlyt helyez a gépi tanulásra és a prediktív elemzési képességekre.

Számos autómárka gyártóberuházásokat hajt végre a dinamikus, "teljes mértékben elektromos" járművek piacán, amelyen jövőre új modellek megjelenése várható. A Hybrid Cars portál egyik jelentése szerint a világszerte értékesített elektromos járművek száma túllépte az 1 milliót, és ezeknek a járműveknek több mint a felét az elmúlt tizennégy hónapban vásárolták.

Az elektromos járművek számának világszerte tapasztalható növekedése együtt jár a fejlett töltő- és energetikai infrastruktúra kiépítésével. Jelenleg 106 ezer nyilvános hozzáférésű EV-töltőállomás működik a világon, és a Navigant Research prognózisa szerint az elektromos járművek töltési szolgáltatásaiból származó 2015 évi 152,6 millió dolláros globális árbevétel 2023-ra 2,9 milliárd dollárra nő majd.

A két cég közötti együttműködés eredményeként az ABB összes töltője a Microsoft Azure felhőalapú platformjára fog csatlakozni, és értéknövelő szolgáltatásokkal fog bővülni, így lehetővé válik, hogy az üzemeltetők, a gyártók és a partnerek egyaránt kiaknázhassák a platform kínálta előnyöket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.