Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsul a Google+ növekedése

|

Az elmúlt hetekben jelentősen felgyorsult a Google+ felhasználók számának növekedése. Már 62 millióan tagjai a a Google közösségi rendszerének, ahová 625 ezer felhasználó regisztrál naponta.

Hirdetés

Paul Allen üzletember, az Ancestry.com és a FamilyLink.com (valamint nem melleges a Microsoft-egykori) alapítója nemrég azt jósolta a Google+ blogban, hogy a közösségi háló felhasználóinak száma 2012 végére elérheti a 400 millió felhasználót is, miközben egyre nő azon személyek száma is, akik naponta belépnek a rendszerbe. (Összehasonlításképp: a Facebooknak jelenleg több mint 800 millió felhasználója van.)

forrás: Allen blogbejegyzése

Talán az ünnepek, talán a televíziós reklámok, talán az új Android felhasználók, talán a sztárok és a márkák megjelenése, vagy talán mindezek együttes hatása, de tény, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a Google+ regisztrációt száma - írta Allen a lehetséges okokról elmélkedve.

Allen kitér arra is, hogy néhány korábbi jóslata kissé túlzónak bizonyult, októberben például azt becsülte, hogy a Google+-nak 50 millió felhasználója van, miközben a Google vezérigazgatója és társ-alapítója, Larry Page szerint csak 40 millió volt.

Ezzel kapcsolatban azonban Allen azt írja, hogy finomhangolt a modelljén, így például különböző hivatalos listák alapján robotokkal keresnek rá a Google+-on lévők neveire, így ellenőrizve a közösségi oldal valódi népességszámát. A módszernek ugyanakkor van egy gyengesége is, ugyanis az nem derül ki, hogy a regisztrált felhasználók mennyire aktívak az oldalon, csak az, hogy az amerikai népesség milyen arányban van jelen.

Allen jóslata szerint egyébként, ha folytatódik az eddigi trend, a fiatal közösségi hálózat januárban 65,8 millió userrel rendelkezik majd, februárra pedig már 85,2 millióan használják majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.