Hirdetés
. Hirdetés

Ha Jumurdzsáknak okostelefonja lett volna…

|

Mobil appok segítik a turistákat és a helyi lakosokat Egerben.

Hirdetés

Az applikációk - egyelőre IOS-re tölthetők le az AppStore-ból, néhány hét múlva azonban bemutatják az Android és Windows platformon működő változatokat is!

Hirdetés

Az informatika a XXI. században kiemelten fontos terület, büszkék vagyunk arra, hogy Egerben a kollégáim - más, jelentős városok által elismert módon - kiváló munkát végeznek. Jó példa erre a tavaly megújított eger.hu, amely megjelenése évében különdíjat kapott az "Év honlapja" megmérettetésen. Hasonlóan sikerrel kecsegtet az egriek körében egyre népszerűbb, széleskörű kedvezményekre jogosító Eger városkártya, melyet a március 15-i bevezetés óta 600-an igényeltek és 400-an már meg is kapták azt – mondta a március 26-án tartott sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

Rámutatott: szintén hasonlóan fontos eredménynek tartja Eger most elkészült, két okostelefonos alkalmazását:

- ExplorEGER - egy turisztikai jellegű applikáció, melyben azonban az egriek is nagy örömmel böngészhetnek.
- ManEGER - egy, kifejezetten az egrieknek szóló alkalmazás, amely a mindennapokat segíti, „menedzseli”.

Mindkét alkalmazás ingyenes lesz minden platformon.

 

Habis László kifejtette: a fejlesztés során a cél az volt, hogy Egerhez méltó módon, színes tartalommal, újító megoldásokkal készüljenek el a mindennapokban hasznos alkalmazások.

Rázsi Botond alpolgármester saját telefonján mutatta be az Eger applikációk működését.
A „ManEger” névre hallgató program arra hivatott, hogy megkönnyítse az önkormányzati ügyintézést, a mindennapi egri életet. Azonnal megtalálható benne, hogy egy adott problémával melyik ügyintézőhöz fordulhat az ügyfél, s az alkalmazást kátyúbejelentőként is lehet használni. Emellett játszi könnyedséggel intézhető vele a mobilparkolás, de a program tartalmaz eseménynaptárt, helyi híreket és videó anyagokat, buszmenetrendet, s a helyi rádiókat is hallgathatja az érdeklődő.

A beszédes nevű „ExplorEger” főként turistáknak szól, de az alpolgármester szerint az egriek is egészen biztosan szívesen, büszkén használják majd. Az applikáció egyik különlegessége a lenyűgöző megjelenítésű gömbpanorámák sora, s ez a tartalom még bővül a közeljövőben. Rázsi Botond hozzáfűzte: azok, akik egri utazást terveznek, nagy hasznát veszik majd az ingyenes alkalmazásnak, szállást foglalhatnak, megtalálják a teljes egri vendéglátó ipari kínálatot (éttermeket, borászatokat, cukrászdákat), városi sétákat tervezhetnek audio-guidedal, galériákat böngészhetnek. Itt is elérhető a városi eseménynaptár és egy intelligens, témák szerint szűrhető térkép.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.