Hirdetés
. Hirdetés

Háborús sérüléseket gyógyít a 3D nyomtató

|

Az új technikával amerikai veteránkórházakban készítenek pótlásokat és ortopéd kiegészítőket a katonák számára.

Hirdetés

Öt amerikai veteránkórháznak 3D asztali nyomtatót adományott a Stratasys, hogy így segítse a testre szabott ortopéd kiegészítők, pótlások és orvosi gyakorló eszközök elkészítését.

A Stratasys Mojo 3D nyomtatók hálózatba kötve működnek, hogy a kórházi orvosok és kutatók bárhonnan elérhessék őket. De azok a gyógyító helyek is dolgozhatnak velük, amelyeknek nincs közvetlen hozzáférése: nekik a 3D fájlt kell elküldeniük, és ennek alapján legyártják számukra a pótlást, vagy gyakorló eszközt.

A több, mint 25 kilós nyomtatók, amiket az Amazonon 6300 dollárért árusítanak, az olvasztott lerakódás-modellezés (fused deposition modeling, FDM) nevű eljárást használják, ami  megolvasztja, majd egymáshoz préseli a műanyagszálakat, és úgy hozza létre belőlük a digitális fájl által megadott modellt.

Az eszözök akrilnitril-butadién-sztirollal (ABS) dolgoznak, amely egy ütésálló, kemény és szilárd, hőre lágyuló műanyag, és 7,5x7,5x7,5 centis objektumokat is létre tudnak hozni. Ha nagyobb pótlásra van szükség, ezt több darabból állítják össze

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.