Hirdetés
. Hirdetés

Hadat üzent a Google a tartalomfarmoknak

|

A jövőben nehezebb lesz az összeollózott tartalmakkal a keresési lista élére kerülni.

Hirdetés

A február közepén kiadott Chrome kiterjesztés után a Google teljes pályás letámadást indított az úgynevezett tartalomfarmok (content farm) ellen. A Larry Page irányította cég ugyanis módosította a keresőjének az algoritmusát, amelynek köszönhetően a Google robotjai a jövőben büntetni fogják azokat az alacsony minőségű (talán Page Rank értékű) oldalakat, amelyek ta web különféle szolgáltatóitól ollózzák össze a tartalmaikat.

 

 


Ez a nagyobb tartalomszolgáltatóknak kedvez, a médiacégeknek, amelyeknek egyre nagyobb fejfájást okoztak a közbeékelődő oldalak. "Fontos, hogy változással a magas minőségű oldalakat fogjuk díjazni" - olvasható a Google blogjában, amely alapján a jelentős algoritmus frissítés a lekérések 11,8 százalékára lesz kihatással (első körben csak az Egyesült Államokban).

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.