Hirdetés
. Hirdetés

Hajlékony e-papírt fejlesztett ki az LG

|

Újság méretben sikerült hajlékony elektronikus papírt kifejlesztenie az LG-nek. A cég már idén tervezi a tömeggyártást.

Hirdetés

Kedden jelentette be a dél-koreai gyártó, hogy sikerült a hagyományos újságpapírok méretét megközelítő elektronikus papírt kifejlesztenie. Az e-papír 25×40 centiméteres, ami hozzávetőlegesen egy 19 hüvelykes képernyőnek felel meg. A megjelenítőfelület vastagsága csupán 0,3 milliméter, és az eddig alkalmazott üveg alapfelület helyett fém fóliát használ, így könnyen meg is hajlítható. Az LG bejelentése szerint ez a "képernyő" az eddigi legnagyobb területű e-papír.

Az e-papír technológiáját már kereskedelmi termékekben is használják, igaz, kisebb méretben. Találkozhatunk vele olyan e-book olvasókban (e-readerekben), mint az Amazon vagy a Sony és az iRiver eszközei. A technológia nagy kontrasztarányt biztosít, és - akárcsak egy hagyományos könyv - nem bocsát ki saját fényt, így kevésbé erőlteti meg a szemet, mint a képernyő olvasása. A kép fenntartásához nem, csupán az átrendezéséhez igényel energiát, ennek köszönhető, hogy az e-readerek akkumulátora igen sokáig bírja.

A jövő újságai számára keresik a fejlesztők a megfelelő elektronikus papír megoldást, amely kiválthatná a környezetet erősen terhelő hagyományos papírt. Az elektronikus újságok rendszeresen feltölthetők lesznek új hírekkel, cikkekkel és évekig nem kell őket kidobni, emellet nincs nyomdai- és terjesztési költség sem. Képeket és akár videókat is tartalmazhatnak majd, hasonlóan a sci-fi filmekben látható modellekhez.

Még ez év első felében megkezdi az LG egy 11,5 hüvelykes hajlékony elektronikus papír alapú képernyő tömeggyártását. A termék áráról nem közöltek információt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.