Hirdetés
. Hirdetés

Hálózatba kapcsolt automaták, autók és orvosi eszközök

|

A Cisco új kompakt routerét már a jövő internetéhez tervezték.

Hirdetés

Cisco 819 ISR router
Cisco 819 ISR router
Az amerikai vállalat bemutatta a Cisco 819 Integrated Services Router (ISR) Machine-to-Machine Gateway nevű készüléket, amely az úgynevezett gép-gép kapcsolat (M2M) megteremtése révén több milliárd, nem hagyományos IP-alapú eszközre terjeszti ki a vállalati hálózatot. Egyetlen integrált platformként működik, amely a vállalati 3G/4G vezeték nélküli WAN-hálózati szolgáltatásokat a szokásos vállalati telephelyektől távol működő eszközökre is kiterjeszti. A Cisco becslése szerint a Cisco 819 ISR és a hozzá hasonló technológiák 2020-ra több mint 50 milliárd eszközt kapcsolnak majd az internethez.

A Cisco 819 ISR olyan készülékeket is képessé tesz a vállalati hálózat elérésére, amelyek korábban nem tudtak a hálózathoz csatlakozni. Emellett támogatja az önálló GPS-t, amelyet a helymeghatározásra épülő alkalmazásokhoz szükséges, valós idejű GPS-adatok lekérésére használhatnak. Felbukkanhat orvosi berendezésekben; a páciensek távoli felügyeletét lehetővé tevő, hordozható orvosi eszközökben. Megjelenhet a fuvarozás/szállítás területén; a gép-gép kapcsolat GPS-szel és nagy sebességű, szélessávú mobiltechnológiával követi nyomon a járművek helyzetét, és a járművek célba érkezésekor szöveges tájékoztatást küld. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy a vállalatok "just-in-time" típusú folyamatok alkalmazásával csökkentsék költségeiket, valamint javítsák flottakezelési szolgáltatásaikat.

Ugyanakkor a kereskedelemben is szolgálatba állhatnak a Cisco 819 ISR átjárók: a velük ellátott áruautomaták képesek kapcsolatba lépni a legközelebbi raktárral vagy járművel, így még a termékek kifogyása előtt feltölthetők áruval. A drága termékeket árusító automaták esetén szükséges biztonságot, teljesítményt és rendelkezésre állást is biztosítja. Emellett a biztonság tekintetében is alkalmazhatók, hiszen az M2M technológia többek között lehetővé teszi, hogy az ATM-eket videomegfigyelésre is alkalmazzák.

A legkönnyebb Apple MacBook Airnél is kisebb súlyú, illetve az Apple iPad2-nél rövidebb és keskenyebb Cisco 819 ISR normál és megerősített változatban is elérhető, és korlátozott vezérlési lehetőséggel rendelkező, szűk helyeken is használható. A megerősített változat -25 °C és +60 °C közötti hőmérsékletet is elvisel, így például kültéri ATM-eknél is alkalmazható. A megerősített változat ráadásul mozgó környezetben is telepíthető, ahol ellen kell állnia a rázkódásnak és egyéb mechanikai igénybevételnek, illetve a por, ráfröccsenő víz vagy alacsony áramellátás okozta hatásoknak.

Olyan biztonsági funkciókat is támogat, mint az alkalmazások vizsgálatát végző tűzfal, a behatolásmegelőzés, a tartalomszűrés és a VPN-ek titkosítása. Szolgáltatásminőségi (QoS) funkciói képesek a távoli telephelyeken üzembe helyezett átjárók hang- és videoalkalmazásainak optimalizálására. A Cisco 819 ISR továbbá a párhuzamosan futó szolgáltatásokat, így a biztonságot, a mobil IP címet és az IPv6 által megkövetelt teljesítményt is képes biztosítani. Mindemellett támogatja a kettős SIM-kártyát, így két hivatalos szolgáltató is egyetlen platformon keresztül biztosíthat 3G szolgáltatásokat.

Sok M2M megoldás több száz, vagy akár több ezer eszközből is állhat, így elengedhetetlenek a fejlett és összetett kezelési és felügyeleti eszközök. A Cisco 819 ISR a Cisco Prime révén nyújt átfogó megoldást a távoli és központi kezelhetőség terén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.