Hirdetés
. Hirdetés

Hamar megtérül a Windows 7 ára

|

A csökkenthető üzemeltetési költségek, és a kevesebb leállás miatt 7 hónap alatt megtérülhet a váltás.

Hirdetés

A Microsoft megbízásából az amerikai IDC piackutató cég megvizsgálta, hogy a kis- és középvállalati szektor korai Windows 7 bevezetőinél milyen előnyökkel járt az átállás, s azon belül is milyen megtakarítást tudtak elérni a szervezetek az új operációs rendszer bevezetésével. A felmérés végén publikált megtérülési mutató (ROI) meglehetősen impozáns, mivel az IDC szerint a korábbi Windows verziók cseréjével 3 év alatt 375 százalékos megtérülést lehet elérni, amelynek köszönhetően a rendszer a bevezetését követő hetedik hónapban már visszahozza az árát.

 

 



A megkérdezett kevesebb, mint 250 klienssel rendelkező cégek, valamint IT menedzserek és rendszergazdák beszámolója alapján készített kalkuláció szerint ugyanis a korábbi operációs rendszer lecserélésével (jellemzően Windows XP) éves szinten munkaállomásonként 1400 dollár (körülbelül 330 ezer forint) takarítható meg. Ezen nyereség túlnyomórészt a végfelhasználóknál keletkezik (1123 dollár), akik a kevesebb rendszerleállás, vírusirtás, helyreállítás és a nem tervezett karbantartási munkálatok miatt 43 munkaórával többet tudnak évente hasznosan eltölteni. Az IDC felmérése alapján ugyanis míg a régi rendszereknél átlagban 101 órát emésztett fel az e fajta váratlan leállás éves szinten, addig ezen idő a Windows 7 bevezetésével 57 órára redukálódott.

E mellett jelentős összeget lehet megtakarítani a rendszerfelügyelet terén is a váltással. Az IDC felmérése szerint ugyanis a help-desk kollegák munkája munkaállomásonként 65 százalékkal redukálódott a korai átállóknál: 5,3 óráról 1,9 órára. E mellett az operációs rendszerrel összefüggő teendők is 55 százalékkal csökkentek: 4,8 óráról 2,2 órára éves szinten. Összességében így az IDC számítása szerint a Windows 7 költsége már a bevezetést követő 7,2 hónapban megtérülhet, 3 év alatt pedig jelentős megtakarítás érhető el az operációs rendszerrel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.