Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan itt az LTE450

|

A MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. az elmúlt év során megszerzett szakmai tudást és a teszthálózat gyakorlati tapasztalatait is felhasználva tovább folytatja az LTE450 technológiára épülő hálózat kiépítésének előkészítését.

Hirdetés

A társaság kiírta az eszközszállító és kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázati eljárásait. A rendszerszállító és a generálkivitelező kiválasztása, majd a szerződések megkötése után az MVM NET Zrt. megkezdi az országos lefedettségű, az állami és üzleti infokommunikációt kiszolgáló LTE 450 hálózat kiépítését, elősegítve a digitális közszolgáltatások fejlesztését Magyarországon.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (továbbiakban NMHH) 2013 decemberében írta ki pályázatát a 450 MHz-es frekvenciasáv kihasználatlan, szabad blokkjaira, melynek nyerteseként 2014. március közepén az MVM NET Zrt-t hirdette ki. A frekvenciahasználatra vonatkozó hatósági szerződést 2014. április 30-án írták alá, ezután megkezdődött a projekt előkészítése. A tulajdonos MVM Zrt. közgyűlése 2014. december 12-én hagyta jóvá leányvállalata, az MVM NET Zrt. számára a 450 MHz-es frekvenciasávban működő LTE450 mobil adatátviteli technológián alapuló országos hálózat kiépítését.

Az országos hálózat alapjául szolgáló LTE egy innovatív, „jövőálló” technológia az adatátvitel területén, amely a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával összhangban biztosítja a projekt kiemelt céljaként megfogalmazott gépek közötti (M2M) kommunikáció magas színvonalú kiszolgálását. A teljes beruházás tervezett költsége 12,8 milliárd forint.

 

A fejlesztések révén az MVM NET Zrt. folyamatosan kapcsolja be az autópályák és egyszámjegyű főútvonalak környezetét, valamint a fővárosi és a megyeszékhelyek közlekedéstájékoztató rendszereit az állami távközlési infrastruktúrába, továbbá biztosítja a szükséges adatátviteli kapacitást a jövőbeni okos hálózati és okos mérési rendszerekhez és M2M alkalmazásokhoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.