Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan kipróbálható lesz az Office Live

|

A Microsoft szerdán tervezi kiadni az Office Live első kipróbálható változatát. A szolgáltatás a későbbiekben három változatban lehet majd megvásárolni. Az egyik teljesen ingyenes lesz, ám cserébe el kell viselni a reklámokat.

Hirdetés

Mindhárom változat - Microsoft Office Live Basics, Microsoft Office Live Collaboration és Microsoft Office Live Essentials - része a béta programnak. A Basics az ingyenes kiadás, a másik kettő havidíja 30 dollárnál kezdődik.

A Microsoft tavaly novemberben mutatta be az Office Live szolgáltatást, amely része a webes lehetőségek kibővítését megcélzó Live termékcsaládnak. Eddig nem lehetett tudni pontosan, az Office Live mit is fog kínálni.

Az Office Live Basics olyan ingyenes szolgáltatások gyűjteménye, amelyek például saját domén nevet adnak a felhasználónak, emellett 5 e-mail címet és azokhoz összesen 2 GB tárterületet. Emellett 30 megabájtos webes tárhelyet, valamint a weblapkészítéshez egy egyszerűen kezelhető fogd és dobd stílusú szerkesztő felületet is kapunk.

A Collaboration a havidíjért cserébe olyan többletszolgáltatásokat nyújt, amelyet elsősorban a kisvállalkozások tudnak majd hasznosítani. A szolgáltatás a Microsoft Windows SharePoint rendszeren alapul, és jelszóval védett intra- és extranetes hálózatokat kínál. Emellett a vásárlói-, a projekt-, a sales és marketing, és a dolgozói menedzselést is lehetővé teszi. Jelszavas védelemmel ellátott belső internetes weboldalgyűjtemény is kialakítható a dolgozók számára például.

A legnagyobb, Essentials kiadás ugyanezeket nyújtja, valamivel professzionálisabb szinten, valamint itt már 50 e-mail cím hozható létre, egyenként 2 GB tárhellyel, míg a webtárhely 50 MB-os.

A holnap debütáló "First Look" kiadás nem publikus. A nyilvánosság számára is elérhető változatok valamikor idén év vége felé érkezhetnek meg. Azok, akik részt szeretnének venni a béta tesztelésben, a www.officelive.com oldalon kell regisztrálniuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.