Hirdetés
. Hirdetés

Hangvezérlés segíthet a sofőröknek

|

A Fujitsu által kifejlesztett technológiával a gépjárművezetők mobilhasználat közben is az útra figyelhetnek.

Hirdetés

Az okostelefonok térnyerésével ismét egyre több sofőr matattja készülékét vezetés alatt, hogy így jusson plusz információhoz. Ez balesetveszélyes, s így a hosszú üzleti utak alatt a dolgozók csak a parkolókban olvashatják az e-mailjeiket, vagy kérhetik le a munkájukhoz szükséges adatokat. A Fujitsu számukra kínál megoldást, mivel a frissen bemutatott megoldásukkal a felhasználók egyszerűen, hangos utasításokkal sokféle információt lehívhatnak okostelefonjukról anélkül, hogy közben a kijelzőre kellene pillantaniuk. Így például vezetés közben hallhatják a legfrissebb híreket, miközben folyamatosan az útra figyelhetnek.

 



A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.