Hirdetés
. Hirdetés

Harc a milliméterekért

|

Bankkártya vékonyságú LCD kijelzőt fejlesztett ki a Samsung. A dél-koreai vállalat pontosan 0,07 milliméterrel javított a korábbi eredményen.

Hirdetés

A Samsung legvékonyabb folyadékkristályos kijelzője 0,82 milliméter vékony, a leírások alapján olyan vékony, mint egy bankkártya. A korábbi csúcstartó modell 0,07 mm-el volt vastagabb, mint a Samsung legújabb modellje. A karcsúsító technológiát a cég i-Lensnek nevezte el, segítségével a mobiltelefon kijelzője összességében 1,4-2,4 milliméterrel vékonyabb lehet.

Míg egy tipikus mobiltelefon kijelzője felett 2-3 milliméter kihasználatlan tér van, és csak ezután következik az a megerősítő műanyag modul, amely az LCD kijelzőt védi, az új technológia segítségével az ütésálló védőréteg közvetlenül a panelre kerül. Ezzel sikerült a kihasználatlan teret megspórolni. A látszólag jelentéktetelen megtakarítás rögtön értékessé válik, ha a telefon vastagsága nem változik, és a plusz milliméterekkel az akku méretét - és így készenléti idejét - növelik.

Avi Greengart, Current Analysis szakértője szerint ezek az előnyök egyelőre minimum kétségesek, mivel jelenleg az újabb és újabb mobilkészülékek főleg divatkiegészítőként funkcionálnak, így az esetleges méretcsökkenést nem használják ki a készülékek egyéb funkcióinak erősítésére. Greengart megfogalmazása szerint ha majd elérkezik a pillanat, amikor egy-egy farzsebben felejtett mobil simán kettétörik, ha gazdája leül egy székre, és ha a legvékonyabb készülékeket azért lesz tilos az ember szájába venni, mert esetleg elolvadnak, a gyártók akkor fognak újra a funkcionalitás felé fordulni.

Az új LCD kijelző 2,1 és 2,2" hüvelykes átmérővel készül. Felbontása megfelel a qVGA szabványnak (240×320 pixel), fényereje 300 cd/m2, kontrasztaránya 500:1. A panel tömeggyártása várhatóan 2007 második félévében indul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.