Hirdetés
. Hirdetés

Három dolog, amit feltétlenül tegyünk meg a májusi Windows 10 telepítése előtt

|

Bár a Microsoft keményen dolgozik azon, hogy megelőzze a kompatibilitási problémákat, a korábbi funkciófrissítéseknél mindig adódtak gondok. Néhány egyszerű óvintézkedéssel azonban minimálisra csökkenthetjük az esélyüket.

Hirdetés

Ha Windows 10 May 2020 Update-re (tehát a 2004-es buildre) szeretnénk frissíteni PC-nket, kellemetlen meglepetésekre nem igazán kell számíthatunk, főleg, ha a Windows Update-et használjuk a telepítéshez, mert a legújabb funkciófrissítés eleve csak azokon a gépeken látható, amelyek kielégítik az új OS igényeit. Ha tehát valaki a szolgáltatáson belül nem találja a nagy rendszerfrissítőt, az sajnos azért lehet, mert valamelyik hardverelem nem kompatibilis a legújabb Windows builddel. De tudjuk jól, az ördög sohasem alszik, ezért az alábbiakban ismertetjük azt a három egyszerű lépést, amivel még biztonságosabbá tehető a telepítés.

Hirdetés

Bár a Windows 10 jóban van a külső fejlesztőktől származó vírusellenes programokkal, korábban előfordult, hogy bizonyos szoftverek blokkolták valamelyik funkciófrissítés telepítését. Ajánlatos ezért a folyamat megkezése előtt eltávolítani, majd később újratelepíteni a vírusirtókat és egyéb biztonsági szoftvereket (kivétel ez alól persze az, ha a Windows saját megoldását, a Defendert használjuk). Nem árt kikapcsolni a tűzfalat is, mert ez szintén megzavarhatja a Windows 10 May 2020 Update telepítését.

A vezérlőprogramok frissítése szintén fontos, ugyanis az inkompatibilis driverek később sokféle galibát okozhatnak, és magát a telepítést is megakadályozhatják. Tehát érdemes végigmenni a különféle hardverelemeken, az Eszközkezelőben megnézni, az egyes vezérlőprogramoknak mi a verziója és dátuma, majd szükség esetén a gyártók weboldaláról frissebbet telepíteni.

Végül a frissítés megkezdése előtt válasszuk le az összes olyan perifériát, USB eszközt, amire nincs szükség a telepítéshez. Ha lehet, csak a billentyűzet és az egér maradjon: így nem zavarhat be semmilyen ármányos vezérlőprobléma a telepítés során. Ha már a Windows új verziója boldogan és elégedetten elfoglalta a helyét, egyenként csatlakoztathatunk újra mindent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.