Hirdetés
. Hirdetés

Három kritikus Windows javítás érkezik

|

Az októberi rekord után e hónapban csak hat biztonsági frissítést ad ki a Microsoft, amely még így is kiemelkedőnek számít.

Hirdetés

Csendes, mégis mozgalmas lesz a Microsoft novemberi patch keddje. Egyrészt ugyanis az októberi összesített rekordot jelentő 13 biztonsági frissítés után az e havi hat foltozást nehéz lenne forgalmasnak nevezni. Másrészt, ha a havi gyakoriságú javítások krónikáját nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy az idei november igencsak melegnek ígérkezik. Mióta ugyanis a redmondi szoftvercég átállt a havi rendszerességű foltozásokra, az év tizenegyedik hónapja mindig nyugodt volt, s eddig csak egy esetben - 2006-ban - fordult elő, hogy hat biztonsági közleményt adjanak ki novemberben a termékeikhez. Míg 2005-ben csak egy, 2007-ben és 2008-ban kettő javítást bocsájtottak ki.

 

 

vistapatch.jpg
 

 


A Microsoft biztonsági közleménye alapján az érkező hat frissítés összesen tizenöt sérülékenységet orvosol a szoftvereikben. Közülük három kapott kritikus besorolást, amelyek kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az uralmat, annak tudta és beleegyezése nélkül. Míg a maradék trió közepesen súlyos sérülékenységre kínál gyógymódot. Négy foltozás - köztük a három súlyos réssel - a Windows operációs rendszereket, míg kettő az Office irodai programcsomagon belül a Word és az Excel alkalmazásokat érinti.

A Windowsok 2000 felett szinte az összes operációs rendszer tulajdonosa számíthat javításra, csupán a legújabb Windows 7 és Windows Server 2008 R2 maradt ki az e havi szórásból. Ami mellett a két fontos Office foltozás a Word 2000 és 2003 alkalmazásokat, és a Word 2004 és 2008 Mac-es szövegszerkesztőit érintik. Excel esetében pedig Windowsok esetén a 2002-es, a 2003-as és a 2007-es kiadásoknál várható a frissítés, míg Macintosh rendszereknél az Excel 2004 és a 2008 kap javítást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.