Hirdetés
. Hirdetés

Háromoldalú oktatási megállapodás Debrecenben

|

A Debreceni Egyetem, a BT, valamint Debrecen város önkormányzata átfogó együttműködési megállapodást kötött egymással.

Hirdetés

Iain Lindsay brit nagykövet jelenlétében Papp László, Debrecen polgármestere, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, valamint Szabó Zoltán, a BT (British Telecom) ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével azt a háromoldalú megállapodást, amelyben a felek vállalást tesznek a végzés előtt álló egyetemi polgárság munkavállalói lehetőségeinek elősegítésére. A Debrecenben is irodát fenntartó, a hazai SSC szektor harmadik legnagyobb munkaadója, a BT már eddig is több program során működött együtt a Debreceni Egyetemmel, így az ünnepélyes keretek közt történt megállapodással ez a stratégiai programsorozat bővül. "A magyar gazdaság és cégünk jövője is a fiatalokon múlik, ezért felelősségünk befektetni a képzésükbe. A Debrecenben elindított program minden szereplőnek érdeke: a BT jólképzett munkaerőt vehet fel, az egyetem és a középiskolák piacképes tudást nyújtó képzéseket indíthatnak, a város pedig továbbra is kiemelkedő karrierlehetőséget tud biztosítani a fiataloknak. Olyan karriert, amiért érdemes itthon maradni, vagy akár Londonból is megéri hazajönni" - mondta el a rendezvényen Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója.

 

A megállapodás alapján a BT három pilléren nyugvó támogatást biztosít az egyetem és annak hallgatói valamint helyi középiskolák számára. A legnagyobb hangsúly az oktatáson, a munkaerőpiacon való hatékony elhelyezkedés elősegítésén van. Ennek értelmében a vállalat által a középiskolákban már sikeresen működtetett Üzleti Készségfejlesztő Tréningjét elérhetővé teszi az egyetemi diákok számára. A BT munkatársai olyan képességek fejlesztését biztosítják, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres karrierépítésben. A programban olyan, máshol nem elsajátítható tantárgyak szerepelnek, mint a karriertervezés, időgazdálkodás, interjútechnikák, professzionális gondolkodásmód, vagy a projektmenedzsment. Ezeken kívül az üzleti idegennyelv-tudás javítását angol nyelvtanfolyamokkal biztosítja középiskolai és egyetemi diákok számára a cég, melyek október második felében indulnak.

Az együttműködés második pillére a társadalmi felelősségvállalásban, a harmadik pedig a finanszírozási támogatás nyújtásában csúcsosodik ki. A vállalat székházlátogatás során megismerteti a hallgatókat az SSC-k világával, valamint karriertanácsadást és konzultációs lehetőséget biztosít a BT helyi vezetőivel, munkatársaival. Az egyetemi programokon való megjelenéseken kívül, a BT célja, hogy megjelenjen a szakmai eseményeken is. A vállalat hálózati eszközöket adományoz középiskolák és az egyetem részére, oktatási, képzési célból. Ennek első részét a mostani aláírási ceremónián át is adta a cég vezetése. Az egyetemi sportéletet is kiemelten fontosnak tartja a BT, ezért a Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC) labdarúgó csapatát is támogatja, mely megállapodást a sajtótájékoztatón a város- és egyetemi vezetés számára átadott mezekkel is megerősítették.

Vannak tehetséges középiskolai diákok, akik hátrányos helyzetük miatt nehezen vagy egyáltalán nem tudnak egyetemre járni. A rászoruló diákokon szeretne a BT segíteni, mégpedig egy ösztöndíj - munkaprogrammal, mely felkarolja ezeket a tehetséges fiatalokat, fizeti a tandíjukat és munkát, fizetést is kínál számukra a vállalatnál, bízva abban, hogy ezek a diákok így megkaphatják a lehetőséget arra, hogy egyetemi diplomával, szakmai karrierbe kezdhessenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.