Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas adatközponttól a mobil szerverteremig

|

A régió legnagyobb, idén energiahatékonysági díjjal kitüntetett adatközpontja, valamint korszerű, a legújabb kihívásokhoz alkalmazkodni képes fix és mobil szervertermek - ezt kínálja ügyfeleinek a T-Systems Magyarország a Schneider Electric megoldásaira támaszkodva.(X)

Hirdetés

A T-Systems Magyarország, hazánk egyik legnagyobb infokommunikációs vállalata számára az egyik legfontosabb küldetéssé vált az energiahatékonyság növelése, és ezáltal a zöld jövő biztosítása: mind saját működésén keresztül, mind az ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások révén. Ennek jegyében a T-Systems Magyarország egy olyan saját fejlesztésű, univerzális energiafelügyeleti rendszert és komplex szolgáltatást kínál, amelynek célja az energiafelhasználás folyamatos felügyeletének biztosítása, a megtakarítási lehetőségek feltárása és ezen keresztül az energiahatékonyság növelése, valamint a költségek több lépcsőben történő csökkentése.

 

A vállalat elsők között saját létesítményében, a T-Systems Adatközpontban, a magyarországi infokommunikációs szektor egyik legnagyobb energiafogyasztójánál valósította meg energiahatékonysági programját. A T-Systems Adatközpont a régió legnagyobb és egyik legkorszerűbb adatközponti létesítménye, amelyben az ügyfeleinek informatikai rendszerei és alkalmazásai számára optimális fizikai infrastruktúrát, gyakorlatilag korlátlan adatátviteli sávszélességet és hálózati feltételeket biztosít a vállalat. Az Adatközpont a legszigorúbb szabványokat is kielégítő biztonsági rendszerekkel, maximális tűzvédelemmel, garantáltan folyamatos áramellátással és a környezeti feltételek kifinomult szabályozásával gondoskodik az üzleti szempontból kritikus berendezések és alkalmazások védelméről, megbízható működéséről.

Mindezen fejlesztések elismeréseképpen a T-Systems Magyarország 2013 márciusában kapta meg az Energiahatékony Vállalat elismerést a magyarországi Virtuális Erőmű Program keretében a saját Adatközpontjára. A díj megítélésében döntő szerepet játszott az energiahatékonyságot biztosító Optimál Energiamenedzsment-szolgáltatás - amely a Schneider Electric megoldásaira adaptált monitoringrendszerre épül -, és a létesítményben megvalósított technológiai korszerűsítések, különösen a hűtési rendszer megújítása. A díjjal azt honorálták, hogy az Adatközpont az eddigi lépeseknek köszönhetően körülbelül egymillió kWh, azaz 500 háztartás energiafogyasztásával egyenértékű energiát takarít meg évente. Az Adatközpont energetikai fejlesztése 2010 óta egységes, auditált keretrendszerben történik.

A T-Systems Magyarország ügyfelei számára is ezt - a cég egyik legnagyobb telephelyén - már bizonyított Optimál Energiamenedzsment-rendszert és szakértői energiakontroll-szolgáltatást nyújtja. Ezek segítségével ügyfelei környezettudatosan, költség- és energiahatékony módon működtethetik vállalataikat, intézményeiket.

A vállalat az adatközponti szolgáltatásokon kívül épített fix és mobil szervertermeket is kínál. Egy szerverterem építését (legyen az bármekkora) mindig nagyon komplex feladatként kell kezelni. Aki szervertermet épít, jellemzően az alábbi döntési szempontok optimális pontját keresi a tervezési fázisban: beruházási költségek, üzemeltetési költségek, üzembiztonság, jövőállóság. A feladat összetettsége abból fakad, hogy minden egyes vállalat esetében máshol van ez a bizonyos optimális pont. Ráadásul szinte borítékolható, hogy minden cég esetében más az optimális megoldás ma, három év múlva és öt év múlva - különösen egy olyan gyorsan változó, fejlődő ágazatban, mint az infokommunikáció. Ezek után kérdés, valóban jó döntés-e, ha egy cég külön klímákat és UPS-t szerez be anélkül, hogy a szervertermet mint komplett egészet tekintené.

Az APC by Schneider a szervertermi infrastruktúra-megoldásokat gyártó cégek között talán a leginnovatívabb. APC Elite Business Partnernek lenni annyit jelent, hogy az ügyfelekkel közösen gondoljuk és beszéljük át a fenti kérdéseket, és ezek alapján építünk kitűnő, a jövő kihívásaira is választ adó géptermeket. Az ilyen együttműködések eredményeként született szervertermek állandó jellemzője az a rugalmasság, amelynek révén egy öt évvel ezelőtti infrastruktúra folyamatosan fejleszthető és optimális szinten tartható ma és három év múlva is. Az infrastruktúra nemcsak a fenti szempontok szerint követheti az igényeket, hanem a folyamatosan változó IT-eszközökhöz is képes alkalmazkodni. Jó példa erre a virtualizáció és a szerverek beépített energiamenedzsment-megoldásai miatt fellépő dinamikus terhelésváltozás. Ez - különösen nagy teljesítménysűrűség esetén - nem, vagy csak igen rossz hatékonysággal kezelhető a hagyományos hűtési megközelítéssel.

Összességében tehát elmondható, hogy időtálló, az újabb és újabb kihívásokhoz folyamatosan és dinamikusan alkalmazkodó szervertermek alakíthatók ki az APC by Schneider több évtizedes, globális tapasztalatokon alapuló gyártására, valamint a T-Systems Magyarország lokális szakértelmére és elkötelezett magyar szakembergárdájára támaszkodva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.