Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas DDoS-támadás érte a Twittert

|

Tegnap hackerek órákra megbénították a népszerű mikroblog-szolgáltatást.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be a Mozilla online boltjának időleges bezárásáról, most pedig a nemrégiben hazánkban is nagy népszerűségre szert tett Twittert érték utol a hackerek - újra.

 

twitter.jpg

 

 

Magyar idő szerint tegnap délután 15 óra körül a weboldal teljesen elérhetetlenné vált, és csak 2 órával később sikerült életre kelteni. A DDoS-támadást hivatalosan is megerősítették: Biz Stone, az oldal egyik alapítója „csiripelt" az eseményről: „Rengeteg dolog volt, amit szívesebben tettünk volna ezen a reggelen, mint hogy megvédjük magunkat a támadás ellen.".

 

A DDoS (distributed denial of service - megosztott szolgáltatás-megtagadás) egy olyan támadás, mikor az adott weboldalt kiszolgáló szervert lekérésekkel túlterhelik, így a „normál" látogatók sem képesek elérni azt. Ennek elsődleges oka, hogy a webböngésző leállítja kérést, hiszen túl sokáig nem kap rá választ - ha pedig kap, akkor is használhatatlanul lassú lesz, így a felhasználó fogja megszakítani.

 

ddos-attack.jpg

 

Ezt a Sophos egyik szakértője egy nagyon szemléletes példával magyarázta el az esettel kapcsolatos blogbejegyzésében: „Ez olyan, mintha 15 túlsúlyos férfi próbálna egyszerre átmennie egy forgóajtón: meg sem tudnának mozdulni.". Továbbá kiemelte, hogy nem szabad alábecsülni egy ilyen támadást: ilyenkor nem csak az átlag felhasználó nem tud csevegni, hanem vállalati érdekek is sérülnek, hiszen  egyre több cég próbálja a Twitteren keresztül tartani a kapcsolatot az ügyfeleivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.